Scientolog-video med Tom Cruise läckt på internet

”Vi är de enda som verkligen kan vara till hjälp vid en bilolycka”

Foto: STELLA
Tom Cruise 2008 berättade Tom Cruise om sin tro i en video som läckte ut på internet, där han bland annat sa "Du vet att du är den enda som kan hjälpa till vid en bilolycka" och "Antingen är du med oss, eller emot oss".
NÖJE

Tom Cruise hyllar scientologin i en fyra år gammal video som nu läckt ut på internet. Men klippet togs snabbt bort från Youtube – efter påtryckningar från Scientologrörelsen.

– Vi är de enda som verkligen kan vara till hjälp vid en bilolycka, säger han i filmen.

Hollywoodstjärnans uttalanden om scientologin har uppmärksammats runt om i världen. Cruise berättar om sin önskan att sprida budskapet och förklarar hur det känns att vara scientolog:

– Det är tufft och omtumlande och vilt och galet och jättekul.

En längre version av videon visas i rörelsens kyrkor, säger en taleskvinna till BBC. Den spelades in 2004 när Cruise vann en "frihetsmedalj" av den internationella scientologrörelsen.

Videoklippet som snabbt togs bort från Youtube var nedklippt och innehöll musik från Mission Impossible-filmerna.

"Vi enar samhällen”

Tom Cruise säger bland annat:

”När man är scientolog och kör förbi en olycka så är det inte som när någon annan gör det. Man vet att man måste göra något åt det eftersom man vet att man är den enda som verkligen kan vara till hjälp.”

”Vi är auktoriteter när det handlar om att få folk att sluta med droger, vi är auktoriteter på människors själar och på att förbättra tillstånd... vi kan skapa fred och ena samhällen.”

”Vi har ett ansvar att säga: "Hey, det är så här man borde göra för vi gör det så och folk blir bättre och låt oss fixa det'".

”Du är antingen med oss – eller mot oss.”

Tom Cruise har varit scientolog sedan 1990.

Hos BBC kan man fortfarande se delar av filmen. Hela videon finns även upplagd på fildelningssajter som exempelvis The Pirate Bay.