”Jag vill stå på världsscener”

1 av 5 | Foto: magnus wennman
NÖJE

Släng dig i väggen, Madonna. Så här vågad har Elin Lanto aldrig varit. Klick! fick som enda tidning smyga i kulisserna när hon spelade in sin nya video.

– Madonna släng dig i väggen, hostar mannen som precis anlänt till inspelningsplatsen i Hägersten.

Under ett frenetiskt blinkande lysrörsbatteri står en spektakulär uppenbarelse i svarta stilettstövlar, svarta läderhandskar och hängslen som precis täcker hennes privata delar. En svart militärhatt balanserar på den strikta hårknuten i nacken.

Ville ta över världen

När hon hör omdömet skiner hon upp som en hårdsminkad sol.

– Madonna! Vad kul!

Videon till första singeln ”Speak ’n spell” på nya skivan är naken och hård med influenser från vad regissören Robin Kempe Robinovich kallar, ”hitlerjugend-looken”.

När Lanto slog igenom 2005 med superdängan, ”I won’t cry” ville hon ta över världen.

Tre år senare finns den osvens-ka kaxigheten fortfarande kvar, om än lite ödmjukare.

– Jag vill stå på alla världens scener, den stora drömmen är USA. Men jag har förstått hur svårt det är att slå utomlands.

– Det handlar om rätt låt vid rätt tillfälle. Jag tycker att mitt

nya sound är mer internationellt än tidigare.

Hatar gympaskor

Elin är ett flitigt galalejon som älskar att experimentera med både hår, smin k och kläder i äkta Gwen Stefani-stil.

Men när hon är i hemorten Enköping har hon inga problem att släppa röda mattan-mentaliteten.

– Jag kan absolut gå ut i mjukisbyxor med målarfärg på. Däremot hatar jag gympaskor, så klackskorna åker på även om jag är på landet och det är en meter snö ute.

Sedan uppbrottet med Stureplansprofilen Niclas Rahm, 32, har det varit stiltje på kärleksfronten. Elin vrider sig obekvämt i den höga sminkstolen när kärlekslivet kommer på tal men konstate

FAKTA

Elin om ...

... om Runar Sögaard

– Vi träffas inte särskilt ofta längre. Men han är en nära vän och jag hoppas att han kommer fortsätta vara det. När vi spelade in ”Rampfeber” märkte vi ganska snabbt att vi var väldigt lika. Mellan tagningarna brukade vi gå hem till honom och spela pingis i hans källare.

... om vem hon inte skulle sparka ur sängen

– Mads Mikkelsen skulle få ligga kvar, han är otroligt cool. Han har något manligt sexigt över sig och är inte klassiskt snygg utan har ärr här och var. Kanske Johnny Depp också men bara om han har på sig pirat- outfiten.

En arbetsdag för Elin Lanto

12.00 Elin övar sin koreo-grafi i mörkret mellan tagningarna.

12.15 ”Jag kommer inte kunna se om jag flashar, ni får hålla koll!” beordrar Elin samtidigt som hon fumlar med de minimala hängslena som precis täcker brösten.

12.30 Tempot trappas upp. De scener som ska klippas i slow-motion måste spelas in i mycket högre hastighet. Elin klagar på att hon knappt hinner öppna munnen.

13.18 Lunchen dröjer. Cateringfirman har prickat in en broöppning och producenten stönar ljudligt. Elin slungar lite förkylningssnor på den vita bakgrundsfonden.

13.25 Dags för välförtjänt lunch.

14.20 Nästa pass drar igång. En omsydd svart jacka från Elins egen garderob dras fram. På huvudet får hon en svart båtmössa.

15.00 Klick! säger hej då, men teamet och Elin fortsätter. Först klockan sju börjar den efterlängtade lördagsledigheten.

Världspremiär på aftonbladet.se!

Spana in Elin Lantos nya ­video, ”Speak ’n’ spell”,nu på måndag.