Lohans polisfoto i alkoholreklam

Organisation kampanjar – mot alkolås

NÖJE

Lindsay Lohan körde full två gånger och fotades av polisen.

Nu har en organisation i USA använt bilden i en kampanj – mot alkolås, uppger E! online.

Foto: ap
84 minuter fick skådespelerskan Lindsay Lohan tillbringa i finkan. Ett straff som hon fick efter att ha kört bil berusad och med kokain på fickan i juli 2007.

Ett brott mot amerikanarnas rättigheter. Det är argumentet som amerikanska alkoholsäljares intresseorganisation trycker på för att försöka motarbeta införandet av alkolås som standard i bilar.

– Aldrig mer champagneskål vid bröllop. Aldrig mer vin till maten. Aldrig en öl till basebollmatchen. Låt oss stoppa fyllekörningen utan att ödelägga våra traditioner, uppger organisationen enligt E! online.

Rehab och gripanden

Och nu har man tagit ett steg till i kampen för alkohol bakom ratten – med hjälp av skådespelerskan Lindsay Lohan. Hon har blivit gripen två gånger för misstänkt rattfylleri och varit inlagd på rehab för sina alkoholproblem. Hennes polisfoto syns i tidningen USA Today med texten ”Alkolås är en bra idé för” ovanför. Under fortsätter texten med ”men en dålig idé för oss”.

Stor profil

Lohan tar nu starkt avstånd från reklamen via sin advokat.

– USA Today är idiotiska som trycker en så oansvarig reklam. En reklam som antyder att fyllekörning ska vara en amerikansk tradition som vi borde bevara. Fulla affärsmän, fulla hemmafruar som är ute och festar och fulla bröllopsgäster borde hållas borta från amerikas vägar, säger Blair Berk till E! online.

Amerikanska alkoholsäljares intresseorganisation uppger att de använde Lohans bild för att hon är en stor profil med flera gripanden för rattfylleri.