Swayze inställd på att dö

NÖJE

Cancersjuke Patrick Swayze, 55, förbereder sig för det värsta.

Skådespelaren har skrivit sitt testamente.

Foto: Foto: ALL OVER PRESS
Skrivit sitt testamente Patrick Swayze har behandlats för sin cancer men hans framtid är ändå osäker.

Swayze försöker leva ett normalt liv, men nytagna bilder visar att han är svårt märkt av sjukdomen. Stjärnan – känd från tv-serien ”Nord och syd” och filmer som ”Dirty dancing” och ”Ghost” – är medveten om sitt tillstånd och har agerat därefter.

Som en förberedelse har han skrivit över ranchen vid Lake View Terrace norr om Los Angeles på sin livskamrat Lisa Niemi. De träffades när den då 14-åriga Lisa tog danslektioner för Patrick Swayzes mor och paret gifte sig 1975.

– Patrick sa till Lisa ”Jag kommer alltid att älska dig och kan inte föreställa mig hur livet hade sett ut utan dig.” Det var väldigt rörande, en del av hans avsked till sin fru, säger en vän i The People.

Cancer i magen

Patrick Swayze fick i januari veta att han drabbats av cancer i bukspottkörteln. Han rökte tidigare tre paket om dagen, vilket kan ha framkallat sjukdomen. Trots intensiv behandling vid Stanforduniversitetets sjukhus är framtiden osäker. Tumörerna ska ha spridit sig till magen.

– Patrick har sagt till sin familj att han inte tänker ge upp. Han vill ändå försäkra sig om att allt, som testamentet, är i ordning om han snabbt blir sämre och inte skulle få tid att ta hand om sådant, säger vännen.

ARTIKELN HANDLAR OM