Gry: Jag älskar mitt Svenssonliv

1 av 9 | Foto: Stefan Mattson
NÖJE

Hon heter Forssell. Är gift med Kossek. Och älskar Svenssons.

– Folk blir provocerade av att jag trivs med livet, säger Gry till Klick!.

Hon är på plats redan före utsatt tid. Har skuffat träningsväskan under stolen och slevar i sig en tallrik med lax och potatis. En middag som tuggas ner under vår intervju, innan kvällens gig som konferencier börjar. Följande morgon ska hon upp i ottan, som radiopratare i Mix Megapol. Sedan väntar repetitioner inför lördagens ”Körslaget”. Och så barnhämtning och familjeliv på det.

Inte en stressrynka

Men Gry Forssell, 35, har inte en stressrynka. Tvärtom. Hela ansiktet stretchas ut i ett gigantiskt leende.

– Man skulle vilja knäppa en sån som jag på pannan. Äh, sluta må så himla bra, säger hon och skrattar.

– Folk blir provocerade av att jag trivs med livet och med jobbet. Men jag har en skitbra familj. Vi bor i hus, jag har bil och får jätteroliga jobb. Då kan man inte gnälla över småsaker. Klart man kan ha dåliga dagar, ha pms eller vara sur på chefen. Men det är fan baggisar.

”Jag var präktig”

Som tonåring i Luleå var Gry ”en klassisk medelmåtta”, som hon själv säger. Hästtjej med långt blont hår, pluggade till barnskötare, sjöng i kör (för att slippa mattelektionerna) och satt i elevrådet. Utan ambitioner att synas i tv.

– Jag var lite präktig. Hade väst och sådär. Prettoväst, säger Gry.

Och hon föredrog mjukiskillarna framför de farliga killarna.

– Jag gillar killar som har något i blicken, ett driv. Jag vill inte bara ha ett sött ansikte. Utan någon jag får beundra litegrann, som är bra på något. Som är ambitiös. Jag är ingen one night stand-tjej.

Vad beundrar du hos din man?

– Han är härlig. Han blir så passionerad och engagerad i grejer. Ingen segpropp. Och så är han omtänksam. Plus att han är väldigt rolig, vi snackar mycket och skrattar åt samma saker.

På sjukhus i en vecka

För sju år sedan träffade hon fotografen Alex Kossek, 29, under inspelningen av tv-programmet ”Silikon”. Tillsammans har de sonen Vincent, 4, som kom till världen via planerat kejsarsnitt.

– Moderkakan låg fel. Det gjorde ont som i helvetet efteråt. Jag fick en infektion i kroppen och låg kvar på sjukhuset i en vecka, med dropp och jättehög feber. Men att få honom var underbart.

Nojig

Snart firar paret ettårig bröllopsdag. Den 28 juli gifte sig Gry och Alex i Sätra Brunns kyrka. Men att skrida till altaret var ingen självklarhet.

– Nej. Mina föräldrar var aldrig gifta. Det var inget jag drömt om. Jag var lite nojig. Att jag skulle känna mig så jäkla paxad, tråkig och ospännande. Bli uttråkad och få svårt att andas. Men jag gillar det här. Det känns coolt, tryggt och stabilt. Jag älskar mitt Svenssonliv.

Men det är vardagsliv med en tvist. För varje lördag står Gry i direktsändning inför en miljonpublik. Vilket pepprar en stilla tillvaro rejält.