Bordellmamma förstörde hus – med papegojor

Heidi Fleiss fåglar orsakade skador för 240 000 kronor

NÖJE

I slutet av 90-talet försåg hon Hollywood med prostituerade.

Idag bor hon i en husvagn tillsammans med upp till 25 exotiska fåglar.

Nu anklagas Heidi Fleiss, 42, för att ha förstört sitt förra hem – med papegojor.

Foto: STELLA
Heidi Fleiss med sina papegojor.

Det är hennes tidigare hyresvärd som uppger för Las Vegas Review-Journal att skadorna på huset uppgår till 241 000 kronor. Det skriver AP.

– Jag vill bara ha mitt hus fixat, säger värden Christiana MacKnight, som tidigare livnärde sig som strippa och ägare av en underklädesbutik.

– Jag har inte råd att fixa det så jag kan hyra ut det igen. Allt är en enda stor röra.

Bordell med män

Fleiss flyttade till Pahrump i Nevada 2005 i ett försök att öppna en laglig bordell med manliga prostituerade för en kvinnlig kundkrets. När inte det funkade startade hon ett tvätteri som heter "Dirty Laundry".

MacKnight hävdar att Fleiss skrev under ett papper om att djur var förbjudna inomhus. Trots det fyllde hon hemmet med upp till 25 papegojor och andra exotiska fåglar som gnagde på dörrar, skåp och hyllor. Hon byggde ett fågelhus på baksidan med en damm som orsakade vattenskador.

"Det är inte sant"

Fleiss förnekar dock att det är hon som orsakat skadorna.

– Hon får det att låta som om jag flyttade in i ett hem som var som ett palats och sedan förstörde det, vandaliserade stället. Det är inte sant.

Fleiss hävdar att hyresvärden bara försöker få ut pengar till en renovering som hade behövts i vilket fall som helst.

Den tidigare bordellmamman släpptes ur fängelset 1999 efter att ha avtjänat 21 månader för bland annat pengatvätt och skattebrott. Den 7 februari i år greps hon i Pahrump, anklagad för innehav av farliga receptbelagda mediciner, för att ha kört bil påverkad och utan körkort.

Hon väntar ännu på att åtal ska väckas och bor för närvarande i en stor husvagn. Med sina fåglar.