Häng med EMD bakom kulisserna

1 av 4
I sommar väntar ett kungligt uppdrag för Mattias, Danny och Erik. Den 14 juli sjunger EMD för kronprinsessan Victoria som fyller 31, under det tv-sända firandet på Borgholm. – Det ska bli skitkul. Varje sommar har man suttit på landet och kollat på Victoriadagen på tv och nu ska man plötsligt stå där själv. Det känns roligt att få möjligheten att underhålla knugen och hans familj, säger Danny.
NÖJE

Halvnakna idoler, snack om fans och spex bakom kameran.

Klick! hängde som enda tidning i världen med killarna i EMD när de spelade in sin nya video till ”Jennie let me love you”.

– Jag varit sjuk en vecka med feber, hosta och halsfluss, gäspar Mattias Andréasson, 27, bakom solglasögonen när han strax efter åtta på morgonen kliver ur bilen vid Bogesunds slott, utanför Vaxholm.

Han släntrar in på slottet i hasorna på Danny Saucedo, 22, och Erik Segerstedt, 25, för att få i sig lite ost- och skinkmackor. Snart är det dags för videoinspelningen till EMD:s andra singel ”Jennie let me love you”.

ska älska till musiken

I dagarna släpps debutplattan ”A state of mind” där killarna har samarbetat med producenter och låtskrivare som jobbat med stjärnor som Westlife, Leona Lewis, El Divo och Akon.

– Det är en väldigt poppig platta, säger Danny.

– Man ska kunna älska till den, flinar Erik och lägger in en portion nikotinfri snus under läppen.

lånar ut sin jacka

Efter sminkning och ombyte är det dags för första scenen som filmas i ett stort rum längts upp i slottet. Trots vårsolen utanför är slottet utkylt och Mattias lånar snällt ut sin svarta skinnjacka till Klicks! huttrande reporter.

Regissören Clas Lundin från produktionsbolaget Ligistfilm höjer rösten.

– Klart för tagning. Tystnad, kamera... och playback!