Rappare dömd till åtta års fängelse

Sköt kvinna utanför nattklubb

NÖJE

De båda kvinnorna bråkade om pengar. Då drog rapparen Remy Ma sin .45 och sköt kvinnan i magen. Nu döms artisten till åtta års fängelse, uppger AP.

Foto: ap
Remy Ma.

Det var en ångerfull Remy Ma som i högsta domstolen i New York bad sitt offer om ursäkt på tisdagen.

– Jag mår så dåligt för all psykisk och mental smärta du har fått gå igenom, sa den grammy-nominerade rapparen till den beskjutna kvinnan i rättssalen, enligt AP.

Sköt henne i magen

Det var utanför en nattklubb på Manhattan som Remy Ma och en annan kvinna hamnade i en dispyt om 12 000 kronor i juli 2007. Det hela slutade med att rapparen sköt den 23-åriga kvinnan i magen och flydde i en Cadillac Escalade utan att ringa varken polis eller ambulans. Nu får Remy Ma betala priset med åtta års fängelse.

Skulle gifta sig i fängelset

I rättssalen bad Remy Ma, eller Remy Smith som hon egentligen heter, om nåd för sitt dåd. Hon ville att rätten skulle tänka på hennes lille pojke som rapparen inte vill ska få en lika otrygg uppväxt som mamma.

Domaren Rena Uviller sa att hon tagit det i beaktande, men att påpekade att Remy Mas offer nästan dött och aldrig skulle bli psykiskt återställd.

Efter domen för misshandel, vapeninnehav försök till tvång började rapparens pojkvän skrika i hallen till offret.

– Allt du vill ha är pengar, sa han enligt AP.

Paret var tänkt att gifta sig under helgen på fängelset där Remy Ma sitter, men det hela blåstes av när fästmannen dök upp med nycklar till flickvännens handfängsel. Remy Ma:s advokat hävdade då att pojkvännen visserligen haft en nyckel, men att den inte gick att öppna fästmöns handbojor med. Pojkvännen blev inte åtalad för något brott. Nu är bröllopet uppskjutet till ett senare datum.

Jobbat med R Kelly

Remy Ma var grammy-nominerad 2004 när hon var en del av gruppen Terror Squad. Hon har även jobbat med stjärnor som Busta Rhymes, Eminem och R Kelly.