Hon är Klicks heta värvning!

1 av 2
Kärleken har blomstrat för Oksana och Chippen i två år och hon bor med sin mittfältare i Spanien.
NÖJE

Fotomodell hjärta fotbollsproffs – en riktig guldmatch. Möt Klicks nya sommarkrönikör: Oksana Andersson!

Glamour är bara förnamnet. Men ni kan kalla henne Oksana.

Säg hej till Klicks sommarkrönikör. Fotomodell, tv-kändis, popstjärna och omsusad flickvän till landslagsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson, 29. Under EM-veckorna i Österrike och Schweiz kommer Oksana Andersson, 23, att skriva om mode, skönhet och livet som ”fotbollsfru”.

På en egen sida i Klick! ska hon berätta om sina dagar på plats under fotbollsfesten.

– Det blir som en dagbok. Om vad jag gör på dagarna, hur jag känner mig. Det kommer hända saker. Var så säkra! säger Oksana.

Kattbajs för håret

Varje fredag under fem veckor kommer hon rapportera från livet på och bakom läktaren. Samt bjussa på många tips. Av udda karaktär.

– Sjuka tips! Inte så många om var ni kan köpa en Dior-mascara. Snarare hur kattbajs kan vara bra för håret, säger Oksana.

Men rollen som testkanin spelas inte av Chippen. Han kommer att bo på ett eget hotell under EM. Oksana får sitt residens en timme bort, tillsammans med de övriga spelarnas äkta hälfter.

– Vi får inte störa eller distrahera spelarna, utan komma och titta på matcherna i stället. Spelar Christian en helg får jag inte träffa honom på hela helgen.

tatuerade

När det inte vankas match viker de sällan från varandras sida. Paret, som träffades för två år sedan på Café Opera (Oksana tog miste på Chippen och en taxichaufför), är inte förlovade. Men tatuerade. På handlederna har de varandras initialer för evigt inristade.

– Det är nästan lite värre än en förlovningsring. Den här går inte att ta av, säger Oksana.

klär chippen

Runt halsen dinglar ett annat kärleksbevis. Ett halssmycke med ett hjärta och en nyckel. En gåva från Chippen.

– Jag är ganska bortskämd, men inte med saker och sånt som många säkert tror. Han skämmer bort mig genom att alltid finnas där för mig. Han är väldigt omtänksam och snäll. Jag får ofta som jag vill, säger Oksana och skrattar.

Vilket ibland inkluderar hur pojkvännen ska gå klädd. Eller vad ska han ha för smörj i ansiktet – som krämer och tandblekning. Ibland kliar det i fingrarna.

– Alltså, jag försöker. Den där killen har sina slintar ibland. Ser du något snyggt på honom, så vet du att det är jag som ligger bakom, säger Oksana.

designar jeans

Nyligen flyttade hon och Chippen från England till Spanien. Innan dess bodde paret i Italien. Men numera syns Oksana allt oftare i Stockholm. Nej, paret har ingen fnurra på tråden försäkrar hon. Anledningen till de flitiga Sverigebesöken är ett av Oksanas nya jobb - som VIP-ansvarig på en nattklubb.

– Jag är mångsysslare. Jag anpassar mina yrken efter mitt liv, säger hon.

Som tusenkonstnär har hon bland annat designat en jeansmodell åt Dbrand. Hon har ett hemligt musikprojekt på gång med ett svenskt skivbolag, och i sommar planerar hon en plåtning för en stor välkänd tidning i Miami.

Har du siktet inställt på att bli den nya ”Posh”?

– Nej, hon är ingen förebild för mig. Jag gillar inte henne. Jag tycker att hon ställer till mer än vad hon gör nytta. Man kan vara ”fotbollsfru” och ändå ha fötterna på jorden. Hon är bara för mycket.

Inte kloka i england

Att det råder rivalitet mellan fotbollsfruarna är en myt menar hon. I alla fall bland de svenska, där hennes närmsta vän är Andreas Isakssons fru Marielle Carlsson.

– Men i England är det ett helvete. Där är de inte kloka. De fryser ut varandra och är taskiga. Ingen får vara bättre än någon annan. De är riktiga ”wags”.

har ett eget liv

Trots att Oksana inte själv står på planen, kretsar mycket av hennes tillvaro runt fotbollen. Temperaturen hemma stiger eller sjunker beroende på om laget (Chippen är just nu utlånad till Deportivo la Coruña) segrat eller sumpat.

– De är som små barn. Förlorar laget ska de ha Playstation och godis. Om de vinner vill de ut och festa.

Får du anpassa dig mycket?

– Anpassa mig? Jag har nog ett liv jag med. Jag hade ett innan jag träffade Christian och kommer ha det under tiden vi är tillsammans också.

Ett liv som står på glänt för er läsare att ta del av med start den 30 maj.