Charlottes liv i lyx

Hon växte upp i den småländska myllan. Nu trivs Charlotte Perrelli bäst bland vässade klackar och snörade korsetter. Klick! har kartlagt schlagerstjärnans lyxliv.

1 av 3
Den här skinnkorsetten trängs bland ett 20-tal andra i Charlottes välfyllda garderob. Naglarna fixas med jämna mellanrum och på ringfingret gnistrar den gigantiska vigselringen sedan fem år.
NÖJE

Om någon gjort sig förtjänt av titeln shoppingdrottning så är det Charlotte Perrelli, 33. Hennes svallande intresse för dyra märkeskläder, skyhöga designerskor och blänkande juveler är omvittnat – och uttalat.

– Det kommer perioder när jag kommer in i freakfaser då jag shoppar tills jag knappt kan bära skiten hem. Men jag är så när det gäller det mesta. On eller off. Jag måste ju shoppa kläder och skor till mitt jobb, säger hon.

Hur mycket shoppar du för i månaden?

– Jag pratar aldrig pengar, det finns ingen anledning. Men jag ska säga som så att mitt shoppingkonto inför en sådan här sväng är så mycket större än vanligt.

20 korsetter

Med sväng menar Charlotte schlageräventyret i Belgrad, Serbien. Dit åkte hon tillsammans med ett eget entourage på femton personer. Och rymliga resväskor. Ungefär 20 korsetter från designern Matilda Modig, av en typ som i normala fall kostar från 5 000 kronor, har krävt sin plats. För att inte tala om den nya scenklänningen, som pryds av svindlande 1 600 fastsydda Swarovskistenar.

Ett riktigt shoppingproffs hittar alltid saker att handla. På Charlottes blogg får man veta att två Alexander McQueen-designade resväskor från Samsonite och solglasögon ur Tom Fords senaste kollektion är några av de senaste fynden.

Men favoritlasten är skor.

– Jag samlar på dem. Det är en stor passion, har Charlotte berättat.

Hur många hon egentligen äger är en väl bevarad hemlighet. Klart är i alla fall att de lyxiga fotdonen tronar på en passande plats.

Villa på Djursholm

År 2004 införskaffade Charlotte och maken Nicola en 350 kvadratmeter stor sekelskiftesvilla i ett lummigt område i flådiga Djursholm. Huset har en klädkammare på 60 kvadrat, en egen spaavdelning med bastu, gym och solarium samt pool och jacuzzi. 15 miljoner kronor ska kalaset ha kostat och grannar som Marie Fredriksson och Björn Ulvaeus ingick i köpet.

Men det är lätt att förstå varför Charlotte behöver ett stort hus – som schlagerdrottning får hon lassvis med gratisprodukter hemskickade.

På bloggen visar hon upp en gigantisk parfymflaska från Prada, ett sminkset från Kanebo och ett paket med lyxkrämerna La Mer. Gåvor hon mottagit bara under de senaste veckorna.

FAKTA

Tobbe listar tidernas kalkoner

Schlagerfestivalen har för vana att ge oss plågor i både öronen och ögonen. Men fem kalkoner kacklar extra högt i vårt minne. Aftonbladets schlagerbloggare Torbjörn Ek ger sin lista över låtarna vi älskar att hata, eller hatar att vi älskar.

1. Verka Serduchka

”Dancing Lasha Tumbai” (Ukraina, 2007)

Ukrainsk dragqueen som inlindad i silverfolie lyckades övertyga arrangörerna att hon/han inte alls sjöng orden ”Russia good bye”, utan på låtsasspråk sa ”Lasha Tumbai”.

2. Alf Poier

”Weil Der Mensch Zählt” (Österrike, 2003)

Jag var så arg på komikern Alf Poier som släpade upp fyra uppstoppade djur på scenen och gav eurovisionhatarna ett bidrag att rösta på.

3. Lasse Holm & Monica Törnell

”É de’ det här du kallar kärlek?” (Sverige, 1986)

Kören bestod av ett franskt hembiträde, starke mannen på cirkus och en elgitarrspelande äldre gentleman i bar överkropp och putande mage. Smakfullt?

4. Stefan Raab

”Wadde Hadde Dudde Da?” (Tyskland, 2000)

Tyska programledaren och komikern Stefan Raab tog med sig en dagisramsa med låtsastitel upp på Globens scen och passade på att fria till kronprinsessan Victoria.

5. Riverdance

Mellanakten (1994)

Michael Flatleys stompversion av linedance för armlösa, som till och med årets irländska bidrag, Dustin the Turkey, känner sig nödgad att be om ursäkt för i sin låt.Tre kalkon-bubblare från Eurovision 2008

Rodolfo Chikilicuatre

”Baila el ChikiChiki” (Spanien)

Driver med låtarna som har inbyggda danser (”Maccarena”, ”Ketchup song” med flera) genom en egen variant av Robocop- och Michael Jackson-steg. Kan bli ett långlivat minne...

Kreisiraadio

”Leto Svet” (Estland)

Tre gubbsjuka komiker kastar ur sig glosor på tyska och serbiska medan körtjejer i silverbikinis håller upp plakat med lökar på.

Dustin the Turkey

”Irelande douze pointe” (Irland)

Irländsk dockteater hoppas på högsta poäng från tv-tittarna genom att be om ursäkt för Riverdance.

Perrelli & skorna

Charlotte badar i skor.

Det snackas om över 200 par.

Och favoriterna verkar komma från Hollywood-hajpade Christian Louboutin.

De första fem skönheterna kommer därifrån, medan den lila skoletten är designad av Lanvin.

Klackarna är alltid minst 10 centimeter höga.