Från badvaktshunk till volleybollstjärna

Nu kliver Baywatch-hunken ”Matt Brody” in i sportfilmens värld

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
David Charvets personlige tränare tycker trottoaren duger bra åt Baywatch-stjärnans work out. Vad killen på bilflaket håller på med är oklart.
NÖJE

I början av 90-talet var han en av tv:s största beach-hunkar genom sin roll i ”Baywatch”. Sedan dess har David ”Matt Brody” Charvet fått barn, spelat in skivor och ska spela volleybollspelare på film.

För en del tv-stjärnor brukar karriären gå trögt efter att ha blivit så starkt förknippade med sina rollfigurer, men för David ”Matt Brody” Charvet har det rullat på – fast mer i det dolda än tidigare.

Förutom som den samvetsgranne badvakten Matt Brody i Baywatch så gjorde sig David Charvet även ett namn i tv-serien Melrose Place. Matt Brody var med i strandserien från 1992 till 1995, och året därpå klev Craig Field in i lägenhetskomplexet i Melrose Place. Han klev ut igen 1998 och gjorde sedan några roller i andra produktioner som inte var fullt lika uppmärksammade i Sverige.

Släppt tre album

1999 valde David Charvet att lämna skådespeleriet och istället satsa på musiken. Han spenderade fem år i Europa och främst i hemlandet Frankrike och släppte tre pop/rock-album som har sålt sammanlagt cirka 2,5 miljoner exemplar. Några av hans stora hitar är ”Leap of Faith," "Should I Leave" och "The Tears in My Eyes". Nu har David Charvet återvänt till bioduken igen och kommer bland annat att synas i ”Green Flash” där han spelar ett före detta basketproffs som istället blir volleybollspelare. Han har även två barn med flickvännen Brooke Burke och för tillfället bor familjen i Kalifornien.