Naomi Campbell: Jag är skyldig

Modellen gick bärsärkagång på flygplan

Foto: stella pictures
Naomi Campbell på väg till domstolen i London.
NÖJE

Hon krävde att ett flygplan skulle vänta in hennes bagage och spottade sedan polisen i ansiktet. Nu döms supermodellen Naomi Campbell till 200 timmars samhällstjänst, uppger Sky News.

När Campbells Louis Vuitton-väskor inte kom med på flighten på Heathrow brast det för modellen som skrek och krävde att planet skulle vänta in bagaget. Personalen upplevde Campbell som väldigt hotfull och när piloten försökte lugna ner situationen så anklagades han för att vara rasist.

– Jag fattar inte att ni har tappat bort min jävla väskor. Det skulle ni inte har gjort om jag var vit, skrek hon enligt Sky News.

När polisen tillkallades för att föra bort Campbell i handbojor svarade hon med att spotta ordningsmakten i ansiktet och kalla konstaplarna för arslen.

Svartlistad på flyget

På fredagen inställde sig Campbell i domstol i London åtalad för att bland annat ha attackerat polisen och hotat kabinpersonal. Supermodellen förklarade sig skyldig till fyra av de sex åtalspunkterna. Två av punkterna lades ner.

– Miss Campbell var aggressiv, hotfull och våldsam mot människor som bara försökte göra sina jobb, sa Nazir Afzal, vid åklagarmyndigheten, enligt people.com.

Innan domstolen sammankallades uppgav Campbell för pressen utanför att hon ”ångrade” incidenten. Hon dömdes på fredagseftermiddagen till 200 timmars samhällstjänst, uppger Sky News.

Straffet är inte obekant för supermodellen. Förra året dömdes hon också till samhällstjänst efter att ha slagit sin assistent med en mobiltelefon.

Naomi Campbell bad senare polisen om ursäkt i ett uttalande, men uppgav att hon aldrig mer skulle flyga med British Airways. Det passar nog flygbolaget utmärkt, eftersom de redan har svartlistat henne.

ARTIKELN HANDLAR OM