BRÖSTBRÅKET!

1 av 4 | Foto: Karin Törnblom, Pernilla Wahlman
Natcha Peyre blev upprörd när Pernilla Wahlgren skrev på sin blogg om ”blonda donnor med jätte-tuttar”.
NÖJE

Natacha Peyre plockade ut sina silikoninlägg och berättade om operationen i Klick!. Då kritiserades hon av Pernilla Wahlgren.

– Nu för tiden kan man ju faktiskt bli känd utan att behöva prestera nåt. Man får inte vara dum om man är bimbo, skrev hon i sin blogg.

Nu slår utpekade Natacha Peyre tillbaka.

– Pernilla borde växa upp.

Känslorna stormar.

Det handlar om bröst.

Det handlar om bloggar.

Och det handlar om bråk.

Men låt oss börja från början.

Den 4 maj skrev sångerskan och musikalartisten Pernilla Wahlgren, 40, ett inlägg på sin blogg (mama.nu/pernillasblogg) om hur folk tror att ”kändis” har blivit ett yrke och hur lite det krävs för att bli uppmärksammad i pressen.

– Ett bra grepp att ta till om man vill bli känd, har det visat sig, är att göra jättesilikonbröst och gärna ha überblonderat hår också, skrev hon.

”Kvar i rampljuset”

Pernilla skriver också att det gått inflation i ”blonda donnor med jättetuttar”. Men att det finns en lösning även på det problemet. Nämligen att ta ut sina inlägg.

– Då kan man ta nya fina bilder och visa upp sig i tidningarna före, under och efter ingreppet. Och på så vis skrivs det ännu lite mer om dessa tjejer, som inte har så mycket annat att komma med, men som på detta vis får vara kvar i rampljuset ett litet tag till och kanske få fortsätta gå på en och annan kändisfest.

Det vassa inlägget var tydligt riktat till de före detta dokusåpastjärnorna Natacha Peyre, 23, och Elita Löfblad, 27, som båda valt att berätta om sina bröstförminskningar i varsin tidning.

Natacha gjorde det i ett stort reportage i Klick!. Hon motiverade sitt beslut med att hon vill vara en bra förebild för unga tjejer. När hon läste vad Pernilla skrivit blev hon upprörd och skrev ett eget inlägg på sin blogg (peyre.blogspot.com).

– Tycker det är sorgligt att en medelålders kvinna med barn sitter och pratar om sådant som hon inte har den blekaste aning om, skrev Natacha.

Och så här säger hon till Klick!:

– Jag tar inte åt mig men jag tycker att det var väldigt omoget av henne att uttala sig om saker hon inte vet något om. Jag tycker att det var jävligt töntigt.

Kritiska inlägg

Kommentarerna på Natachas motinlägg har strömmat in. De allra flesta är väldigt kritiska mot Pernilla.

– Folk verkar inte tycka så bra om henne på min blogg. Jag tycker inte att man ska kasta sten när man sitter i glashus. Hon är själv med på vartenda löp och ska ändå kalla mig mediakåt. Hon går väl mycket oftare på kändisfester än vad jag gör. Det är töntigt av henne.

Hon skrev inte ut ditt namn.

– Nej, men hon skrev om tjejerna i de här bilagorna och det var ju bara jag och Elita Löfblad som var med.

I ditt inlägg har du lagt upp en bild på tidningen Café, där Pernilla poserar enbart i en kjol.

– Det är återigen en sån där grej och det var därför jag la upp den bilden. Hon tror sig vara lite bättre än alla andra. Det var nedlåtande det hon skrev men jag tycker inte att hon ska säga någonting eftersom hon själv vikt ut sig. När jag gjorde det var jag trots allt tjugo år. Hon gör ju det fast hon har barn och är en medelålders kvinna.

Vad skulle du säga till Pernilla om du träffade henne?

– Att det känns väldigt omoget. Och det är så man uppfattar henne efter vad hon har skrivit om den här grejen. Hon borde växa upp för sin egen skull.

”Skrev om fenomenet”

Men Pernilla försvarar sitt inlägg.

– Jag har aldrig nämnt hennes namn. Jag skrev om fenomenet. Jag står för det jag skrivit.

Natacha tycker att du kastar sten i glashus eftersom du ofta figurerar i pressen själv.

– Det är skillnad på att prata ut och låta någon följa med när man tar ut sina bröst.

Tycker du att det är fel?

– Det jag reagerar på är att man plötsligt låter en tidning följa med när man tar ut sina bröst. Det är lite lustigt.

Tror du inte att Natacha blir upprörd över att du skriver att det handlar om tjejer som inte behöver prestera något för att bli kända?

– Men då kan du ta reda på vad hon har för karriär. Jag vet inte vad hon har gjort. Men för mig, att ha med en fotograf när man gör en bröstoperation, det är lustigt i min värld.