Beverly Hills-Steves tuffa handikapp

Kämpade med dyslexi under inspelningarna

1 av 3 | Foto: SUPER RTL
Jennie Garth (Kelly) och Ian Ziering (Steve) i Beverly Hills 90210.
NÖJE

Succé som Steve i Beverly Hills 90210. Men vägen till framgång var inte lätt för Ian Ziering, 44.

– Jag har dyslexi, säger stjärnan till People magazine.

I oktober 1990 small det till i tv-rutan för ungdomar runt om i världen. Beverly Hills 90210 blev en tv-succé och plötsligt ville tjejer klippa sig som Kelly och killar ville köra likadana sportbilar som de kaliforniska high school-ungarna.

Musen Vinnie

En av skådespelarna var Ian Ziering som spelade Steve Sanders. Serien lades ner under sitt tionde år och Ian Ziering fortsatte i tv- och filmbranschen. I hans CV finns småroller i tv-serier och filmer som ”Godzilla: The Series”, ”Melrose Place” och ”Mighty Ducks the Movie: The First Face-Off”. Han har även gjort rösten till musen Vinnie i den animerade serien ”Biker Mice from mars”.

Fick läsa skyltar

1997 dök Ian Ziering upp i ”Dancing With the Stars”, USA:s motsvarighet till Sveriges ”Let’s Dance”, och slutade då på en fjärdeplats.

Åtta år efter Beverly Hills-succén avslöjar Ian Ziering nu att inspelningarna var en tuff tid för honom eftersom han fick diagnosen dyslexi i unga år.

– Jag fick jobba med textskyltar som hjälpte mig att inte se nummer och bokstäver bak och fram och upp och ner. Till slut tränade jag mina ögon att titta på det översta vänstra hörnet på en sida istället för den nedre högra delen av den, säger Ian Ziering till People magazine.

Vill hjälpa andra

Skådespelaren vill nu hjälpa andra människor och är talesperson för en sajt för folk med olika handikapp.

– Jag ser kändisskapet som att ha ett kapital. Och jag vet inget bättre sätt att spendera mitt kapital än genom att hjälpa andra, säger Ian Ziering till People magazine.