Russell Brand om sexskämten

"Jag menade inget illa"

Foto: AP.
Russell Brand berättar om sexsskämtet som kostade honom jobbet på BBC.
NÖJE

Han tvingades sluta på BBC.

Och fler huvuden har rullat på kanalen.

En offentlig ursäkt till stationens lyssnare har nu sänts.

– Jag menade aldrig något illa, säger Russell Brand själv om hela historien i en intervju.

Foto: AP.
Andrew Sachs.

BBC ber licensbetalarna om ursäkt.

Efter Russell Brands och Jonathan Ross sexsamtal i radio till ”Fawlty towers”-stjärnan Andrew Sachs sändes har kanalen fått ta emot 42 000 klagomål från kränkta lyssnare.

I lördags sändes en offentlig ursäkt.

– Det var ett allvarligt brott mot den redaktionella policyn och skulle varken ha spelats in eller sänts. BBC vill be om ursäkt till Sachs, Baillie och vår licensbetalande publik, sade representanten för BBC i ursäkten.

Jonathan Ross, bisittare i programmet vid tillfället, har stängts av utan lön i tre månader. Russell Brand tvingades säga upp sig från BBC.

"Inga baktankar"

I en intervju med The Observer berättar han om skämtet som gick för långt, och att de riktigt grova delarna klipptes bort och aldrig sändes.

– Det knepiga med allt det här är att det gjordes helt fritt från elaka baktankar. Jag menade aldrig något illa, men i efterhandsdebatten har det framställs som att vi gjorde det här av grymhet och för att väcka anstöt, säger han.

Russell Brand medger att det kan vara knepigt för producenter att hålla koll på ”stora egon” som hans eget och Jonathan Ross, men att han ändå tar på sig det fulla ansvaret för telefonskämten.

– Trots all uppståndelse så är hela grejen i grund och botten meningslös, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM