Hon visar paparazzi var skåpet ska stå

NÖJE

LONDON. Paparazzi är nästintill en svordom i kändiskretsar.

Medan vi frossar i bilderna och samtidigt förfasas över hur de förföljs privat.

Sienna Miller tog dock upp kampen – och vann.

Foto: AP.
Sienna Miller fick rätt mot närgångna fotografer.

Hon har haft det hett om öronen de senaste månaderna denna fagra kvinna.

Sienna Miller är så snygg att många med mig nog övervägt att ta en liten tur på den vilda sidan.

I tanken alltså.

Har ni inte sett ”Factory girl” ­ännu så gör det snarast bara för Siennas insats.

Men hon är dock inte lika känd för skådespelarkarriären som sitt privatliv. Först blev hon bedragen av Jude Law med hans barnflicka. Sedan blev hon chockerande nog i hop med Rhys Ifans från ”Notting hill” och de gick under benämningen Skönheten och Odjuret.

Men det var först när hon dumpade honom för en annan man som det blev riktigt liv i luckan.

I somras fångades Sienna Miller på bild – topless som så ofta – på en lyxyacht tillsammans med miljonären Balthazar Getty. Han spelar i ”Brothers and sisters” och är ett riktigt kap. Förutom den lilla detaljen att han är gift.

De bilderna publicerade brittiska The Sun och News of the World stort i sina upplagor och avslöjade romansen. Fru Getty satte nog morgonkaffet i halsen. Efterkonstruktionen löd dock att de redan separerat.

Sienna Miller stämde tidningarna och vann i veckan en uppgörelse utanför rättssalen. Hon får över 435?000 kronor i skadestånd och tidningarna bad om ursäkt. Nu har hon tagit upp kampen mot en stor bildbyrå i England.

Paparazzi har varit så närgångna att Sienna Miller storgråtande fått hjälp av polisen att fly från ­fotograferna. Hon provocerades genom att de skrek ”manssluker­ska” och privatpersoner sprayade ordet ”hora” på ­hennes husfasad i London.

Allt låter så klart fruktansvärt men vi ska komma i håg att det faktiskt är vi som bidrar till det. Jag minst lika mycket som jobbar på en tidning, men främst ni som visar ett intresse i försäljningssiffror.

Det kan tyckas förkastligt men är den bittra sanningen. Jag älskar att frossa i dessa bilder men varje gång jag intervjuar en kändis blir jag påmind om hur många (inte alla) mår dåligt över det. Vissa förstår att det är en del av kändisskapet. Andra tycker det är värre i England än i USA. Eller tvärtom. Chris Martin i Coldplay slogs av tanken på att flytta till Sverige just för att vi knappt har några paparazzi.

Samtidigt är det bra att kändisar som Sienna Miller sätter gränser. För det behöver faktiskt inte gå överstyr. En Lindsay Lohan i ­galna kläder som äter hamburgare kan vara ­lika kul.

Och Balthazar Getty har skakat av sig paparazzi nu. Han har nämligen gått tillbaka till sin fru. Och intresset försvann ­lika snabbt som en isbit i LA-solen.

FAKTA

HOT!

Victoria Silvstedts låter kameran få en inblick i det privata rummet i hennes realityserie ”My perfect life” på E! Alltid lika fascinerande.

NOT!

John Sergeant – en katastrof på dansgolvet. Men till skillnad från Peppe Eng och Lasse Brandeby tog han sitt förnuft till fånga och lämnade självmant ”Strictly come dancing”.