Idol-Ola: Jag letar efter ”the one”

Ola Svensson om dejtingdjungeln

1 av 4
Singelkillen Ola Svensson drömmer om att träffa den rätta och skriver låtar om sin kärlekslängtan. – Jag letar efter ”the one”, säger han till Klick!.
NÖJE

Utrustad med ny frisyr botaniserar Ola Svensson för fullt i dejtingdjungeln.

Målet: att hitta den rätta.

– Jag kan attraheras av allt möjligt, säger han till Klick!

70 spelningar på 120 dagar. Inte konstigt att popidolen Ola Svensson var nära att gå in i väggen i somras.

Nu har han landat i studion. Den 22-årige lundapågen ägnar nu det mesta av sin tid till att snickra på sitt tredje album, som troligen släpps nästa år.

– Jag har otroligt mycket inspiration. Jag har just skrivit tre låtar med en kille som heter Randy Goodrum som har skrivit bland annat ”I’ll be over you” med Toto, säger Ola till Klick!.

En källa till inspiration stavas kärlek, eller snarare bristen på sådan.

Trivs du med singellivet eller vill du träffa någon?

– Det är klart att jag vill träffa någon. Jag skrev en låt om det häromdagen, ”The only”. Den handlar om att jag letar efter ”the one”.

Hur ska ”hon” vara?

– Oj, det är så svårt att säga eftersom jag inte har träffat henne än. Men jag tror att hon ska vara sprallig. Hon ska vara glad på livet, ha mycket ambitioner och vara målmedveten.

Och utseendemässigt?

– Jag kan attraheras av allt möjligt, jag har inte något specifikt, konstaterar Ola när han har funderat en stund.

Dejtar du?

– Om jag dejtar? Det är klart att jag dejtar!

Flickfavoriten flinar brett men vill inte avslöja några fler detaljer.

Hur får man dig på fall?

– Man ska vara sig själv bara, säger Ola enkelt.

FAKTA

Ola Svensson om...

...sin frisyr:

– Jag har varit lockig hela tiden. Jag har plattat det hela vägen, men tyckte det var så jobbigt så nu har jag släppt det lös!

...Melodifestivalryktena:

– Jag fick en chock själv när jag läste det. Nej, jag ska inte vara med. Man vet aldrig i framtiden, men det känns lite ”overkill” att vara med två år i rad.

…nästa platta:

– Det kommer att vara ett mycket mognare album än det förra, mer känslor och mycket mer personligt. Pop, men även influenser av andra stilar.

Idol-Ola

Namn: Ola Svensson. Ålder: 22 år, född 23 februari 1986. Bor: På Södermalm i Stockholm. Aktuell: Blev nyligen klar som en av stjärnorna i nästa års Diggiloo-turné tillsammans med bland andra Linda Bengtzing, Jessica Andersson, Brolle och Sara Löfgren.