Piller, kräkningar och laxermedel

Sanningen om Britney Spears viktras

1 av 2
2008 Britneys nya album Blackout blir en storsäljare och hon vinner fyra priser på MTV Video music awards. Men i en ny dokumentär avslöjar hon att hennes högsta dröm är att få bo isolerad på en ö tillsammans med sina barn och en ny man. – Det hade varit himmelriket för mig. Ingen hade kunnat nå oss, säger hon.
NÖJE

Med en succésingel i bagaget och en nerslimmad kropp har Britney Spears hoppat på det rusande comebacktåget.

Men till vilket pris?

Nu hävdar en av hennes livvakter att hon lider av bulimi.

Popstjärnan och tvåbarnsmamman Britney Spears, 27, är mitt uppe i sitt livs comeback. Med nya skivan ”Circus” ska hon återerövra världen och lägga alla bekymmer bakom sig.

Men det verkar vara lättare sagt än gjort.

Britney har länge omgärdats av ätstörningsrykten. Redan 2007 rapporterades det att hon haft problem med maten sedan 16-årsåldern.

– Tillsammans med alkohol och kokain förvandlade bulimin henne till ett mänskligt vrak, sa en källa då till tidningen Sunday Express.

På nya pr-bilder ser Britney ut att vara i grym form.

Men sanningen bakom den nya kroppen är svart. Enligt en av Britneys livvakter missbrukar stjärnan laxermedel och kräks upp sin mat.

– Hon spyr efter måltider, både hemma och på restauranger och är inte särskilt diskret. Folk runt omkring henne tror att hon är bulimiker, säger en av livvaktens vänner till tidningen Star.

13 kilo på ett år

Enligt källan består Britneys så kallade diet av mat från snabbmatskedjan Taco Bell samt torkat kalkonkött, som hon sköljer ner med energidrycken Red Bull.

Trots det har hon gått ner nästan 13 kilo det senaste året.

Tricket stavas laxermedel och bantningspiller.

– Pillrena är urindrivande. Hon måste gå på toaletten hela tiden. Det bara rinner genom henne. Och alla vet att hon fortfarande spyr när hon ätit för mycket. Man kan känna lukten i badrummet, uppger en annan källa.

Farligt för hälsan

Britney hävdar själv att hon kommit i form genom hård träning och nyttig kost. Enligt tidningen Star är hon lyrisk över att hon nu är tillbaka i samma form som före de två graviditeterna.

Men vännerna är allt annat än nöjda.

– Att konsumera fet mat och sedan svälta sig själv är farligt för hennes hälsa. Britney ser fantastisk ut på alla pr-bilder, men i själva verket är hon ett vrak. Hennes hy är livlös och finnig och hennes hår är tunt, säger en källa till tidningen Star.

Britneys mamma Lynne Spears tror däremot att dottern är på rätt väg tillbaka.

– Ibland behöver man bara stadga sig. Stanna upp och tänka. Och det finns många som bryr sig om Britney och älskar henne. Britney mår jättebra nu, säger hon till kanalen GMTV.

Inga utekvällar

Just nu befinner sig Britney i Europa för att lansera sin nya skiva. Nästa år väntar en världsturné.

– Jag tror att hon är redo för att börja om, säger Lynne.

I nya numret av tidningen Rolling Stone talar Britney själv ut om sitt nya liv.

– Jag känner mig som en gammal människa nu. Jag går och lägger mig typ halv tio varje kväll och går inte ut längre, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM