”Markus var inte så cool”

1 av 3
NÖJE

Hon syns ofta på vimmelbilderna. Men slipper leva i det direkta strålkastarljuset. Klick! har fikat med Zara Hurtig, flickvän till Markus Fagervall. – Det känns som att allting vi gör, gör vi tillsammans, säger hon.

Zara Hurtig, 25, har skinnpaj och becksvart hår i snedfläta med lite snaggat på andra sidan. Lösögonfransarna har fått extra vidd sedan festen i lördags då hennes pojkvän knep förstapallen i ”Stjärnor på is”. Sångaren som även suttit segrande på ”Idol”-tronen.

Blir igenkänd

Det är lätt att tro att han har blivit kaxig nu – vinnarmaskinen Markus Fagervall.

– Nej, jag ser till att han inte blir det. Det vet alla, säger Zara och ler.

Vi träffar Zara på skönhetssalongen i Stockholm där hon jobbar som hårstylist.Från början var hon blondin (precis som Markus). Men sambons kändisskap har skvalpat över och det hände ofta förr att även Zara blev igenkänd på stan. Något hon inte alltid varit bekväm med. Därför valde hon att byta frissa.

– Jag blev förvånad över att folk visste vem jag var. Bara för att jag var någons tjej, säger hon och snurrar flätan mellan fingrarna.

Under alla Markus segerronder har Zara funnits där. Att ha en pojkvän som blev megakändis över en natt och hett villebråd för tusentals fans över hela landet slog även kullerbytta på Zaras tillvaro.

– Folk brukar fråga om alla tjejer. Men det är verkligen inte fansen som är jobbiga. Jag tänker ”varsågod, ta honom”. Får se om ni orkar med honom en vecka.

– Det kan vara tufft att leva med någon som har det här jobbet. Men det har inte varit så jobbigt som många tror. Jag har mest varit jäkligt glad för hans skull, säger hon.

Fick byta nummer

Men det har inte alltid varit muntra miner. Under ”Idol”-cirkusen fick Zara ta emot en del obehagliga samtal från svartsjuka fans.

– Jag har fått byta nummer några gånger. Det har varit lite läskigt. Någon eller några höll på att ringa mig på nätterna och flåsa. Folk stod utanför hemmet också. Och en gång kastade någon ett drinkglas på min fot.

Hur klarade ni vändningen?

– Vi är ju rätt ärliga med varann. Det gör väl sitt.

De har varit tillsammans i snart sex år – andra turen. Första gången Zara och Markus blev ihop var i högstadiet.

– Men jag tyckte att han var så nördig att jag gjorde slut. Han spelade bara hockey, jag tyckte inte han var så cool.

Skolkompisarna från förr fortsatte dock att träffas, och efter en fika en sommar smällde det till igen.

Blev lurad

– En och en halv vecka senare bodde vi ihop. Vi flyttade på en gång till Piteå. Det är ganska sjukt, vi har bott ihop hela vårt förhållande.

Vad föll du för?

– Jag tror att jag blev lurad, ha ha. Jag trodde att han var helt annorlunda – sjukt äventyrlig. Men han är typ en filmkille som vill ligga hemma i soffan, säger hon.

En konsekvens av det kringflackande livet som artist kan man anta.

Inte heller Zara gillar när dagar blir för lika. Det är en av anledningarna till att paret väntar med att fylla hemmets lugna vrå med barnskrik.

– Klart man vill ha barn nån gång, men absolut inte nu. Det har jag alldeles för roligt för, säger hon.

FAKTA

NAMN: Agneta Zara Hurtig. ÅLDER: 25. FAMILJ: Sambo med ”Stjärnor på is”-vinnaren Markus Fagervall. GÖR: Jobbar som hårstylist på Dermanova i Stockholm.

Vem gör vad hemma?

Vem sköter städningen?

Markus vs. Zara

Vem lagar maten?

Markus vs. Zara

Vem är mest romantisk?

Markus vs. Zara