”Jag har aldrig haft en pojkvän”

Janet Leon siktar på att bli en internationell stjärna

1 av 3 | Foto: Jessica Oscarsson
Målmedvetna Janet Leon.
NÖJE

Made in Sweden.

Men Janet Leon siktar på att bli en internationell stjärna.

Klick! har träffat landets mest målmedvetna artonåring.

Du verkar bergsäker på att lyckas. Vad kommer den superviljan ifrån?

– Ända sedan jag var liten har mamma sagt ”du kan bli precis vad du vill”. Jag sa att jag ville bli prinsessa och då svarade hon ”det kan du bli om du gifter dig med en prins”. Jag har växt upp med att ingenting är omöjligt. I lågstadiet slog jag vad med en killkompis om att jag skulle bli en stor artist i framtiden.

Offrar du något i jakten på drömmen?

– Absolut. Det största jag offrar är att vara med min familj och mina vänner. Jag älskar det här, det är mitt liv, men man är ensam väldigt mycket.

Hur står det till med kärleken?

– Jag har aldrig haft en pojkvän. Jag har väldigt svårt för att släppa in någon känslomässigt. Och jag har inte känt att jag haft tid. Jag hinner knappt med familjen. Om man räknar bort dagiskärlekar så har jag varit kär en gång. Men det rann ut i sanden.

Jag har hört att Eminem är din drömkille.

– Det var en ”celebrity crush” när jag var lite yngre. Jag tycker om killar som är duktiga på det de gör, det tycker jag är otroligt attraktivt. Jag var ett fan och lyssnade på hans låtar varenda kväll. Men jag har aldrig varit hysterisk.

Vad är din största dröm?

– Att jag får hålla på med det jag vill så länge jag vill. Inte bara sjunga och uppträda utan också att få utveckla mitt namn till ett stort ”brand” – att man har en parfym och gör filmer ... jag skulle älska det.

FAKTA

5 favoritlåtar

”Who is it” med Michael Jackson.

”It’s gonna be me” med N Sync (som Andreas Carlsson har skrivit).

”I don’t wanna be” med Gavin DeGraw.

”Wonderchild” med Christian Walz.

”Tears are falling” med Kiss.

Hemlisar om ”Made in Sweden”-trion

Laila Bagge

– Hon är som min andra mamma, vi har en passionerad relation och är väldigt ärliga mot varandra. Hon älskar god mat – och skräckfilm!

Andreas Carlsson

– Han har kommit med blåbärssoppa och bröd till mig när jag varit sjuk, och torkat mina tårar. Han är verkligen en supervarm och kärleksfull människa.

Anders Bagge

– Man kan inte käka äpplen i närheten av honom. Om jag glömmer det blir han tokig. Att bita i ett äpple låter som naglar mot en griffeltavla för honom.

Janet Ava Leon

Ålder: 18 år. Familj: Mamma och pappa. Bor: För tillfället i Stockholm. Kommer från Göteborg. Aktuell: Som nykläckt stjärna i "Made in Sweden". Med singeln "Let go". Har en blogg på madeinsweden.se. Det här visste du inte om Janet: ”Jag har ett ärr på handen från när jag fastnade i ugnen. Jag hade en lax därinne och skulle bara titta till den".