Kanye West åtalas för paparazzibråk

Misstänks för vandalism och stöld

NÖJE

Efter att Kanye West ska ha kraschat en fotografs kamera förra hösten åtalas nu rapparen för bland annat vandalism, uppger LA Times.

Foto: ap
Kanye West.

Först lades åtalet mot rapparen Kanye West ner, men nu tar åklagare som jobbar för Los Angeles stad upp fallet igen. I september förra året drabbade Kanye West samman med paparazzifotografer som fotade och filmade stjärnan på Los Angeles International Airport, LAX.

Slog sönder kameran

En fotograf från en paparazzi-agentur och en från nöjessajten tmz fotograferade och videofilmade Kanye West och hans manager Don Crowely utanför terminal 4, och då brast det för rapparen. Han ska då ha konfronterat fotograferna och tagit kameran från en av dem och kastat den i marken. Allt fångades på film och är Kanye West misstänkt för bland annat vandalism och grov stöld. Managern är bland annat misstänkt för två fall av vandalism och två fall av grov stöld. De riskerar nu 2,5 respektive 5 års fängelse, skriver nöjessajten tmz.com.

Aggressiva närmanden

Händelsen var en av flera som fått polisen i Los Angeles att reagera på närgångna uppträdande hos paparazzifotografer. Flygplatsen har blivit ett populärt tillhåll för fotografer som konkurrerar om en bild på stjärnorna. Britney Spears omringades förra sommaren av cirka 60 paparazzifotografer som slogs om en bild på henne när hon kom resande från Atlanta. Hennes syster, Jaime Lynn Spears, blev utsatt för fotograferna när hon just hade fött barn. Då fintades paparazzifotograferna av en kvinna som liknade Spears och som höll i ett bylte som troddes vara en bebis.