Liam Neesons fru är död

Har blivit frånkopplad från respiratorn

NÖJE

Tony-vinnaren och skådespelaren Liam Neesons fru Natasha Richardson fick föras till sjukhus med en skallskada efter en skidolycka.

Nu har hon kopplats ur den livsuppehållande respiratorn.

Foto: ap
Natasha Richardson och Liam Neeson.

Olyckan skedde under en skidtur nära semesterorten Mont Tremblant i Quebec. Natasha Richardson hade inte hjälm på sig när hon tog privatlektioner i skidåkning med två instruktörer. Nästan nere vid en nedfart till Mont Tremblant ramlade Richardson. Strax efter olyckan kunde hon gå omkring och själv ta sig till sitt hotellrum. Cirka en timme efteråt så klagade skådespelerskan på huvudvärk, och ska då ha förts till Sacré Coeur Hospital. Sedan flyttades skådespelerskan till Hôspital du Sacré-Coeur de Montréal.

Avbröt inspelningen

Maken Liam Neeson avbröt omedelbart sitt arbete med kommande filmen ”Chloe”.

– Liam Neeson lämnade inspelningsplatsen i Toronto för att flyga till Montreal när han fick beskedet om sin frus olycka. Vi har inga fler detaljer i nuläget men vi hoppas på det bästa och våra tankar finns hos Natasha och Liam och deras familj, uppger en representant för filmen ”Chloe" för Kanadensisk tv.

Familjen vakar

Under dagen flögs Richardson till från Kanada till USA och ett sjukhus i New York. Nyhetsbyrån AP rapporterar att både Neeson och Richardsons mamma Vanessa Redgrave är på plats. Enligt AP kan skådespelerskan vara inlagd på Lenox Hill Hospital, men det är inte officiellt bekräftat från sjukhuset. Flera medier har rapporterat att Richardson är skadad så illa att hon befaras vara hjärndöd, medan andra medier hävdar att det istället handlar om en svullnad i hjärnan. Inget officiellt uttalande har gjorts om omfattningen av skadorna.

Kopplades ur respiratorn

Under onsdagen kom inget officiellt uttalande från familjen, men nöjessajten tmz.com rapporterade att skådespelerskan kopplades ur den livsuppehållande respiratorn klockan 01.30 lokal tid. Uppgifterna kommer från kolumnisten Liz Smith, som har ett nära samarbete med Broadway-scenen.

ARTIKELN HANDLAR OM