”Såg ut som en idiot”

Laila Bagge om sitt liv med Niclas – och beslutet att förstora läpparna

1 av 2
Pr-bild på Laila som artist 1998.
NÖJE

I höstas gav Laila Bagge upp sitt ”vanliga” Svensson-liv.

Sex månader senare prydde hennes rumpa förstasidorna på de skandinaviska tidningarna.

– Jag kände en enorm ångest, säger hon.

Sedan tackade hon Gud.

Varför?

För att bilden på hennes bara bakdel var tagen i rätt vinkel.

Även om Laila Bagge, 36, skrattar är hon märkbart trött på att prata om sin rumpa, som hon av misstag visade i en direktsänd ”Let’s dance”-delfinal.

Så vi flyttar fokus en bit upp på kroppen i stället. Laila Bagge är inte den första (och förmodligen inte den sista) att bli kär i en ”Let's dance”- kollega.

”Det sa klick”

Bara en vecka efter hennes och artisten Niclas Wahlgrens första dejt basunerades deras romans ut i media.

– Det sa klick första gången vi träffades. Vi lyckades hålla det hemligt i en vecka. Sedan låg fotografer i sina bilar utanför studion och jag kände mig som David Beckham, det var helt sinnessjukt.

Blev det obehagligt?

– Nej, men vem är intresserad av mig och Niclas? Vi bara skrattade. En dag när vi åkte i en rondell körde en bil upp bredvid oss, tutade och tog en bild genom fönstret.

Laila Bagges medverkan i ”Idol”, ”Made in Sweden” och ”Let’s dance” har förändrat hennes liv radikalt på bara några månader.

”Fotoblixtrar överallt”

En bidragande faktor är hennes finalplats mot Magnus Samuelsson i ”Let’s dance” på fredag.

– När jag och Niclas gick ut med vår relation var det fotoblixtrar överallt, vi fick femtio frågor på en minut, och jag kände mig som en slags USA-stjärna som var på besök i mitt hemland.

Efter att paret fick utstå smygande fotografer och flera gliringar från programledarna i ”Let’s dance” har de valt att ligga lågt.

– Vi har inte visat oss mycket ute och har medvetet inte gått på premiärer. Jag vill lära känna en person och veta vad man känner. Man vill ha den chansen, det fick vi inte riktigt i början.

Hur känns det att komma in en av våra mest kända familjer – Wahlgrens?

– Det är ju inte hans familj jag är kär i, så jag har inte tänkt så. Hittills har jag bara träffat Pernilla och Niclas son. Anders (Anders Bagge, Lailas ex-man, red. anm.) har godkänt Niclas. De sms:ar mer än vad vi gör.

Har du blivit mer utseendefixerad i rampljuset?

– Nej, det spelar ingen roll hur mycket man hissar upp ansiktet och brösten, osäkerheten lyser igenom i alla fall. Det är fruktansvärt osexigt. Jag känner empati för de människorna eftersom de inte mår bra. Sedan finns det de som har en säkerhet och som ändå vill fixa till lite här och där. That’s fine. Jag skulle inte dra mig för att göra det, men jag har inte kommit till den punkten ännu.

”Har inga läppar”

Gjort några ingrepp?

– Anders Bagge kallade mig för ormläppen när vi var tillsammans, eftersom jag inte har några läppar. Så jag sprutade in naturfett men det syntes ingen skillnad. Läppen bara pekade rakt ut och var fortfarande lik smal. Jag betalade en massa pengar för att se ut som en idiot. Jag bara skrek för det gjorde skitont.

Trillar det in jobberbjudanden till dig och Niclas nu när ni är ett par?

– Nej, men det kanske kommer. Jag passar mig för att blanda förhållande och jobb. Blir det för mycket av det blir det som med Anders och mig, det slutar med skilsmässa.

Behöver en paus

Redan på lördag sitter hon i ”Idol”-jurystolen igen på auditionturnén tillsammans med Andreas Carlsson och Anders Bagge.

Rädd för att synas för mycket?

– Ja, det är bra att Sverige får en paus från mig till september då ”Idol” visas i tv igen. Det har blivit mycket, jag behöver också en paus.

FAKTA

Det här är Laila

Namn: Laila Bagge. Ålder: 36. Bor: Täby, norr om Stockholm. Familj: Sonen Liam, 5, tillsammans med musikern Mason. Hennes pojkvän är artisten Niclas Wahlgren och hon har varit gift med Anders Bagge. Inkomst: 10 300 kronor (tax. år 07). Meriter: Laila Bagge har skrivit låtar åt Céline Dion och varit talangscout på Sony BMG i New York. I dag driver hon Made in Sweden by Mariola tillsammans med Anders Bagge och Andreas Carlsson. Aktuell: Tävlar i ”Let’s dance”-finalen på fredag.

Bagge om...

... att kombinera karriären med femåriga sonen Liam:

– Det värsta hittills var de två sista veckorna i ”Idol” då jag samtidigt tränade till ”Let’s dance” och ”Made in Sweden” filmades. Jag kände bara, var är väggen – låt mig springa in i den. Då pajade höften också. Den perioden var jättehektisk. Jag såg inte min son Liam på de två veckorna, sedan drog jag till Thailand med honom och stängde av mobilen.

... att ge upp sina artistdrömmar och bli manager:

– Jag fick inse fakta att jag inte var tillräckligt bra på att sjunga. Tack och lov gjorde jag det när jag var 25, jag insåg att jag inte höll. Jag hade varit en annan misslyckad musiker i dag om jag hade fortsatt. Så fort jag släppte det öppnades alla dörrar. Jag hade hittat rätt plats som manager till tjejbandet Play.