Magdalena Graaf: – Jag är glad att ha överlevt

Magdalena Graaf om kampen efter hjärnblödningen

NÖJE

Den sista valsen.

Och Magdalena Graaf får bara titta på.

Medan årets deltagare dansar ut ”Let’s dance” kämpar Graaf vidare efter hjärnblödningen.

– Jag har hamnat i någon slags existentiell depression, säger hon till Nöjesbladet.

”Det är blandade känslor”, säger Magdalena Graaf om sin medverkan i ”Let’s dance” i morgon kväll.

I slutet av januari började huvudet bulta. Magdalena Graaf fick avbryta sitt danspass och opererades akut för en blödning i hjärnan.

Det var bara början.

Följande månader har varit en kamp både fysiskt och mentalt.

– Jag har hamnat i någon slags existentiell depression. Man formar om sitt liv lite grand, det går upp och ned varje dag som går. Jag har tre barn så det är fullt upp, man har inte riktigt tid att tänka på sig själv, säger Magdalena Graaf.

Hon tystnar.

– Man är väl en liten ensam skit som är rädd för framtiden och bara glad att man har överlevt. Jag är ganska gråtig, det är svårt att sätta nåt finger på det, säger hon.

Lever med en cysta

När Magdalena Graaf undersöktes av läkare hittades en cysta innanför skallen. Något hon i dag lever med.

– De gjorde en röntgen och hittade en liten rackare bakom tinningen. Man är ju i chock när man sitter där – och när man sedan får höra att man har en cysta – tänker man bara på hjärntumör. Men den är godartad. Om den ligger och trycker mot olika centrum så tar man bort den. Men så länge jag inte störs är det lugnt, jag känner inte av den.

Du berättade att chocken har övergått till sorg. Hur hanterar du den?

– Det funkar. Jag är som en kackerlacka, överlever allt. Till och med en hjärnblödning. Nu väntar jag på att det ska vara lite lugn och ro. Det är väldigt rörigt för tillfället. Det ideala hade varit att bara vila och äta praliner. Men jag vill inte gå in på det mer.

”Sorgligt, men ändå kul”

Nu är Magdalena Graaf sjukskriven april ut från jobbet på TV4:s ”Postkodlotteriet”.

Men redan i morgon kväll gör hon en offentlig comeback i finalen av ”Let’s dance” tillsammans med årets övriga deltagare.

– Det kanske är sorgligt att vara tillbaka där, men ändå kul. Det är blandade känslor. Jag kommer att vara finalklädd, men jag kan inte vara med och dansa på grund av mitt hälsotillstånd. Jag vill inte leka med mitt blodtryck och bli nervös. Det känns tråkigt.

Vem röstar du på?

– Alla är värdiga vinnare, men Laila (Bagge) självklart. Hon är min syster in crime. Vi har kommit varandra nära. Hon är en fantastisk vän, finns där och är tuff och ärlig. Hon har stöttat hela vägen, säger Magdalena Graaf.

FAKTA

Det här är Magdalena

Namn: Magdalena Graaf. Ålder: 33. Bor: Stockholm. Familj: Tristan, 4, Lancelot, 8, och Isak, 14. Inkomst: 7 000 kr (tax. år 2008). Aktuell: Medverkar i finalprogrammet av ”Let’s dance” i TV 4 i morgon. Tvingades hoppa av ”Let’s dance” efter en hjärnblödning tidigare i år.