”Vi är som två ångvältar som drar fram”

Träskparet Mika och Michel fortsatte sin romans efter "Robinson"

1 av 4
Robinsondeltagarna myste för fullt framför brasan när Aftonbladet kom på besök hemma hos Michel.
NÖJE

De vaskade fram en kärlekshistoria i gyttjan.

Träskparet Mika och Michel fortsatte sin romans efter ”Robinson”.

Klick! har tagit pulsen på den stormiga relationen.

I ett träsk utan elektricitet tändes ändå en gnista under årets ”Robinson”. Deltagarna Mika Svensson, 26, och Michel Berendji, 40, fann varandra i lervällingen vid El Nido på Filippinerna.

– Jag såg på en gång att ”han kommer jag att snacka med”. Jag kände igen honom, någonstans från Stureplan i Stockholm, säger Mika till Klick!

Det sa pang direkt. I programmet syns Stockholmsprofilerna mysa på en flotte tillsammans, och vid de kallarna nätterna låg de i varandras armar under ett bananblad som täcke.

– Jag föll för hans auktoritet och hans humor. Hans sätt att ta andra människor. Rolig fast rak, inte bara en pajas. Jag själv är likadan, säger hon.

– Det fanns inget annat på ön som var intressant. Så såg jag henne och det var supernice. Hon hade sin röda bikini på sig och stod bland palmbladen, liten nätt och söt, säger Michel.

Med mer intima omfamningar var det snålt.

– Man är skitig och grejer. Det är inte så att man kan hångla av varandra i djungeln direkt. Man är inte så vacker och snygg med oborstade tänder, säger han.

Först ut i ö-rådet

Träskromansen blev dock kort. Michel var först ut i ö-rådet att lämna tävlingen, framför ögonen på en fullkomligt förkrossad Mika. Hon svimmade efteråt och fick läkarhjälp.

Paret fick först återse varandra på svensk mark, Michel tog emot Mika på flygplatsen. Sedan dess har relationen levt vidare hemma på torra land. Men paret tar det varligt.

– Det är nytt. Man är försiktig. Vi får se, det är ett fartfyllt liv vi lever. Det kan lika väl gå sönder imorgon och då vill man inte stå där helt naken. Men det känns mer på riktigt nu än då. Det är vi två, säger Michel.

Mika är mer förtegen om etiketterna på relationen.

– Vi ses. Mycket. Men jag träffar även andra. Eller nej, det ska jag inte säga, det var elakt, säger Mika med ett leende.

Är det ett öppet förhållande?

– Ja, det är det. Men vi har så himla roligt ihop så det är svårt att undvika att inte hänga, säger hon.

Är ni lika?

– Ja, vi är toklika. Exakt samma intressen, vi tränar ihop jämt, jag älskar löpning och han springer jätteofta. Båda gillar god mat, natur, resor. Och djur. Han har fyra hundar och jag är tokig i hundar, säger Mika.

Olika faser i livet

Men de är två snarlika slipstenar som inte alltid verkar dra jämt. Och hur de påverkas av ålderskillanden på 13 år, råder det delade meningar om.

– Nej, jag har inte tänkt på den faktiskt. Hon är väldigt mogen. När det är fart och fläkt är hon lite vildare, men jag håller i längden. Hon tröttnar när klockan är ett på natten och jag kan hålla på till fem, säger Michel.

– Vi är i olika tider i livet. Han har gjort vissa saker som jag ännu inte hunnit med. Så det är klart att det är skillnad, säger Mika.

Medtävlaren Angela Monroe, 31, jämför dem med ett rockstjärnepar på sin blogg:

– Paret som får Pam och Tommy Lee att framstå som tråkmånsar utan passionerad gnista, Mikamicha, smågnabbades i vanlig ordning, skriver Angela efter en utekväll tillsammans.

Mika bekräftar att deras relation är stormig.

– Vi är båda starka i våra åsikter. Det blir som två ångvältar som drar fram. Han skriker åt mig och jag skriker tillbaka, till slut står vi bara och garvar, säger hon till Klick!

FAKTA

"Pärlor är jag"

Pärlhalsband i djungeln? Hur tänkte du där Mika?

– Pärlorna har jag fått av mitt ex, som jag bodde med i sju år. Det tog slut precis innan jag åkte. Men vi är fortfarande väldigt nära, så det är fortfarande min familj.

– Jag har alltid det på mig. Det är jag. Samma sak som att (Erik) Billing har piercing över hela kroppen, så gillar jag mina pärlor.

ARTIKELN HANDLAR OM