Madonna på plats i malawisk domstol

Adoptionsprocessen har börjat

1 av 3 | Foto: AP
Madonna är på plats i Malawi för att adoptera ett till barn. Hon är fast besluten att få med sig flickan Mercy James hem. Tillsammans med dottern Lourdes gick hon runt och hälsade på barnen i byn.
NÖJE

Madonna är på plats i Malawi, där hon har inlett sina adoptionsplaner.

Släktingar till det barn Madonna vill adoptera är nervösa att de aldrig kommer att få träffa lilla Mercy James igen, skriver contactmusic.com.

Under måndagen anlände Madonna till en domstol i Malawi, där hon förväntas påbörja sin andra adoptionsprocess. Processen kommer att behandlas bakom stängda dörrar då det är ett känsligt ärende.

Enligt AP tog sig sångerskan in i byggnaden genom en bakdörr, klädd i svart kjol och höga klackar.

Madonna har tidigare bekräftat att hon kommer att lämna in adoptionspappren i en Malawisk domstol, då hon officiellt kommer att ansöka om att få adoptera fyraåriga Mercy James, vars 18-åriga mamma dog i barnsäng, uppger BBC News.

Försökt stoppa adoptionen

Flickans släktingar Peter Baneti och John Ngalande hävdar att de försökt stoppa adoptionen, men fått besked från barnhemmet där fyraåringen bor att det är för hennes eget bästa. Familjen uppger också att det enda som skulle göra att de går med på en adoption är om Mercy James återvänder till Malawi efter avslutad utbildning.

– Min mamma, min bror och jag sa nej tre gånger till barnhemmet som pressade oss för Madonnas skull. Nu har vi blivit övertygade att Mercy kan ha ett bättre liv någon annanstans i världen med den här rika, vita kvinnan. Jag känner att vi behöver mer råd, men allt går så fort, sa Peter Baneti enligt contactmusic.com.

Madonnas adoption av David Banda gick igenom ifjol. Då kritiserades den malawiska regeringen för att kringgå landet lagar om förbud av utländska adoptioner, uppger BBC News.

Madonna själv har svarat på frågor om adoptionen via mejl.

– Många, särskilt våra malawiska vänner, säger att David borde ha en malawisk bror eller syster. Det är något jag har tagit i beaktande.