Toms scientologi-video

– ord för ord

NÖJE

Läs Tom Cruises uttalanden i videon han nu vill stoppa.

Videon ska ha spelats in i och med att Tom fick en utmärkelse från scientologernas högste ledare.

"Jag tycker att det är ett privilegium att kalla sig själv för scientolog. Och det är något du måste förtjäna. För det gör en scientolog. Han eller hon har förmågan att skapa nya och bättre verkligheter och förbättra tillstånd. Som scientolog kan du titta på någon, och veta att du absolut kan hjälpa. Så för mig är det verkligen KSW (Keep Scientology Working). Det är något jag inte ens vill använda ord till ... men den policyn har verkligen... När jag läste det så kände jag bara pooow! This is it. This is exactly it.

Är man scientolog och kör förbi en olycka, gör man det inte som alla andra. Man vet att man måste göra något, för man veta att man är den enda som verkligen kan hjälpa till.

Det är det som driver mig. Att jag vet att vi har en möjlighet att verkligen hjälpa; att för första gången effektivt förändra människors liv. Jag är absolut kompromisslöst dedikerad till detta.

Organisationer är där för att hjälpa (...) Men vi har en skyldighet, inte bara organisationerna (...) Inte bara jag. Även du. Alla som är där ute. Läsa om KSW och se efter vad det är som behöver göras. ”Okej, tänker jag göra det? Eller tänker jag inte göra det?” Punkt.

Jag respekterar det hos andra. Och du vet, jag är där för att hjälpa. Vi är här för att hjälpa. Och min åsikt är: antingen är du ombord, eller så är du inte ombord. Okej?

Men är du ombord så är du ombord precis som resten av oss. Punkt. Vi är auktoriteter när det gäller att få folk att kunna sluta med droger, vi är auktoriteter när det handlar om intellekt, vi är auktoriteter när det handlar om att förbättra villkor. (...) Vi kan rehabilitera brottslingar, visa vägen till lycka, vi kan komma med fred och ena kulturer. När du väl känner till dessa verktyg, och vet att de fungerar, räcker det inte med att bara du mår bra.

Att resa över världen och möta alla människor. Prata med ledare inom skilda områden; de vill ha hjälp och de litar på människor som vet. Som kan vara effektiva och som kan klara det. Och det gör vi. Det är vår skyldighet att göra det.

Now is the time. (...) Människor vänder sig till dig, så det är bäst att du vet om det. Om du inte gör det... gå och lär dig det! Men låtsas inte om att du vet (...) Vi är här för att hjälpa.

Och om du är scientolog så ser du livet, saker, som de är. I all sin prakt. I all sin komplexitet. Och ju mer du vet som scientolog, desto

mer överväldigad blir du av det.

De frågade, har du träffat en SP (suppressive person?, även kallad antisocial personlighet)? (skratt) Jag tänkte, vilken vacker sak, för en dag kanske det kommer bli så (...)

SP:s? Wow, dem läste jag bara om i historieböckerna”.

Jag önskar att världen var annorlunda. Ett annat ställe. Jag skulle vilja ta semester (...) och leka och göra sådana saker. Jag menar, så vill jag att det skulle vara. Det finns tillfällen då jag skulle vilja göra det, men jag kan inte. För att jag vet. Så jag måste göra något åt det. Du kan sitta här och önska att saker var annorlunda. Titta på och tänka, jag måste göra något åt det här. Jag kan inte leva med mig själv om jag inte gör det.

Jag bryr mig inte om ifall någon tycker att det är svårt eller lätt. Antingen hjälper du till eller så gör du det inte. För jag drar mitt strå till stacken, men hur mycket jag än kämpar så känner jag att jag kan göra mer.

Du kan se det i blicken. Du vet vilka som gör det, åskådare som säger ”det är lätt för dig, vad kan jag göra?” (...) Men för mig, jag har strukit sånt (...) Antingen är du med eller inte. Vi har inte tid för åskådare.

Det är vår skyldighet att utbilda, skapa den nya verkligheten. Vi har ansvaret att säga, ”hey, this is the way it should be done! För vi gör det på det här sättet, och blir bättre.” Och låt oss få det gjort. Låt oss verkligen få det gjort, och ha tillräckligt med kärlek, medkänsla och styrka så att du kommer få det gjort. Och gör det rätt.

Jag måste berätta något för dig; det är lite av en brottningsmatch, it’s wow wowie, och det är jättekul. Det är verkligen roligt. För fasiken, det finns inget bättre. Att gå ut där och utkämpa striden, och få se hur saker blir bättre.

Jag vill veta att jag har gjort allt jag kunnat. Varje dag. Och jag tänker på människorna där ute som litar på oss. Och det får mig att känna, Gud, vi har mer arbete att utföra, men vi behöver mer hjälp. Sätt åskådarna på banan, annars är du ute från arenan. Verkligen, det är så jag känner.

Jag gör vad jag kan, och jag gör det på ett sätt jag kan varje dag. Det finns inget som kan korsa min väg.

En scientolog är någon som kan titta på världen och verkligen se hur saker är. Inte bara titta på den och se den – utan kunna vara effektiv och göra något åt den.

Och vara någon som inte ber om tillåtelse att få göra det.

Varför be om tillåtelse? Vi är makthavarna!"