Därför hittar inte Jennifer den rätte

Har blivit en symbol för den eviga singeln

1 av 2 | Foto: AP
Vacker och åtrådd. Ändå har Jennifer Aniston svårt att hitta en livskamrat att bilda familj med.
NÖJE

Jennifer Aniston, 40, är kvinnan som alla män vill ha — och alla kvinnor vill vara.

Ändå håller inte hennes relationer.

Sofis mode reder ut varför.

Hon är en av världens vackraste kvinnor och tjänar miljontals dollar på varje film. Men privat har hon blivit en symbol för den eviga singeln.

Efter skilsmässan från Brad Pitt, 45, har en rad män avlöst varandra vid Jennifer Anistons sida. Men ingen har lyckats stanna i mer än ett år. Hennes dejtande har på senare tid blivit mer omtalat än hennes filmroller. I en intervju nyligen kommenterade hon mediebilden av sig själv som olycklig singel.

–?Det är okej, jag kan ta det. Jag har inget emot att vara symbol för den ensamma singelkvinnan som går vidare med sitt liv, säger Jennifer Aniston till Elle.

Skrämmer män

Men varför håller inte hennes relationer? Relationsexperten Eva Rusz ser ett mönster av fel sorts killar, kombinerat med mycket stress.

– Hon vill för mycket för fort. Det största bekymret just nu är hennes biologiska klocka. Tyvärr minskar chanserna att få egna barn nu när hon fyllt 40. Det skapar en desperation. Det finns för många måsten och borden och det skrämmer bort männen, säger Eva Rusz.

Kräver uppmärksamhet

Samma sak säger en källa med stor insyn i Hollywood till Sofis mode. Förhållandena börjar bra – men sedan går Jennifer Aniston på för fort och för mycket.

– Hon är känd för att kväva killarna. Hon kräver massor av uppmärksamhet och sägs vara så osäker att hon hela tiden måste få bekräftelse för att inte bli på dåligt humör. Dessutom känner hon sin biologiska klocka ticka. Det sätter ännu mer press på hennes pojk­vänner, säger källan.

Brad Pitt och Jennifer Aniston skilde sig 2005 efter fem års äktenskap. En av anledningarna till skilsmässan uppgavs vara att han längtade efter barn, medan hon ville vänta och satsa på karriären. Men Jennifer Aniston förnekade det i en intervju i tidningen Vanity Fair efter uppbrottet.

– Jag har aldrig någonsin sagt att jag inte vill ha barn. Jag ville och jag vill fortfarande och jag ska! Jag har alltid velat ha barn och jag skulle aldrig välja karriären först, säger Jennifer Aniston.

Väljer fel män

Men vid 40 års ålder har hon fortfarande inte skaffat den efterlängtade familjen. Samtidigt som Brad Pitt på bara några år blivit sexbarnspappa. Något som ökar stressen för Jennifer Aniston.

– Inte så att hon jämför sig med honom, men det måste vara smärtsamt att först bli lämnad för en annan kvinna och sedan se honom skaffa barn på löpande band, säger Eva Rusz.

Tröttnar snabbt

För att hitta kärlek är det viktigt att känna sig lugn och avslappnad, menar hon. Det tar tid att bygga ett stabilt förhållande och det är bra att ha en stark grund att stå på innan barn och äktenskap förs på tal. Men hos Jennifer Aniston har den avslappande känslan försvunnit, tror Eva Rusz.

– Det tar tid att lära känna en människa och så småningom skaffa barn. Men hon vill ha allt det nu. Den pressen gör att männen riskerar att känna sig som spermadonatorer.

Dessutom har hon en förmåga att välja fel män. Enligt Sofis modes källa i Hollywood var Vince Vaughn, 39, hennes tröst efter Brad Pitt, men det tog slut eftersom de inte hade något gemensamt. Den brittiske modellen Paul Sculfor, 37, sågs av många som en lycksökare. Medan de två senaste killarna John Mayer, 31, och Bradley Cooper, 34, är trofé-killar.

– Båda är yngre och drömkillar för en rad tjejer i Hollywood. Problemet är att sådana killar inser vilken ställning de har och därför tröttnar snabbt, säger Sofis modes källa.

Älskar dem alla

Eva Rusz tror att Jennifer Aniston behöver träffa en mogen man som är redo för att skaffa familj, i stället för de pojkaktiga yngre män som hon dragits till tidigare.

– Det verkar som om hon har valt killar som är mer intresserade av sina karriärer än av att bilda familj. De är yngre och vill inte skaffa barn just nu, säger Eva Rusz.

Senaste tiden har det surrat rejält kring den skotska skådespelaren Gerard Butler, 39. Han och Jennifer Aniston ska enligt envisa rykten ha en romans under den pågående inspelningen av filmen ”The Bounty”. Men frågan är om han är mannen som kan sätta stopp för Jennifer Anistons singelstatus. Till nyhetsbyrån ANI säger han att hans problem med kvinnor är att han älskar dem alla.

– Först ser jag en söt oskuldsfull kvinna och så blir jag kär i henne och vill ta hand om henne. Sedan får jag syn på en sexbomb som går förbi och då tänker jag ”wow, det är min kvinna”.

Dessutom är han så van vid singellivet att tanken på att bryta det skrämmer honom.

– Jag har fobi för förhållanden, säger Gerard Butler till tidningen OK.

Alldeles för självupptagna

Att vara känd skådespelerska gör det i princip omöjligt för Jennifer Aniston att dejta vem som helst, eftersom varje steg hon tar bevakas. De män hon träffar tillhör ofta Hollywoods inre krets.

– Precis som andra yrkesgrupper träffas skådespelare på jobbet. De vet vad den andra partnern går igenom och det gör det lättare för dem att förstå varandra. Likheterna när det gäller inkomster förhindrar också maktobalans, säger Sofis modes Hollywoodkälla.

Men Eva Rusz tror att Jennifer Aniston hade mått bra av att träffa någon utanför den glittriga filmvärlden.

– För många män är hon en drömtjej, men hon behöver leta utanför den inre Hollywoodkretsen. Där är folk alldeles för självupptagna och de blir rädda när hon går på för fort. Hon borde kanske sätta in en kontaktannons – världen är full av män som skulle älska att skaffa barn med henne.

FAKTA

Det här är Jennifer

Namn: Jennifer Aniston.

Ålder: 40 år.

Bakgrund: Slog igenom som Rachel Green i tv-serien ”Vänner”. Har synts i filmer som ”Bruce den allsmäktige”, ”… och så kom Polly” och ”Rumor has it”.

Aktuell: Jennifer Aniston är ständigt aktuell med nya filmer. Hon hade premiär med två filmer i våras, ”Marley och jag” och ”Dumpa honom”. Just nu håller hon på att spela in filmen ”The Bounty” och snart börjar inspelningen av ”The Goree girls”.

Killarna som Jennifer dejtat

Vince Vaughn, 39

Efter skilsmässan från Brad Pitt 2005 sökte Jennifer Aniston tröst hos skådespelaren Vince Vaughn, hennes motspelare i filmen ”The Break-Up”.

Förhållandet tog slut året därpå.

Paul Sculfor, 37

Jennifer Aniston dejtade den brittiska modellen under några månader 2007. Han blev senare tillsammans med skådespelerskan Cameron Diaz, 37.

Brian Bouma

Inspelningsteknikern Brian Bouma och Jennifer Aniston träffades under en filminspelning men förhållandet varade bara ett par månader. Han är en av få ickekända personer som hon dejtat.

John Mayer, 31

Sångaren John Mayer och Jennifer Aniston började dejta i april 2008 och gjorde slut några månader senare. De återupptog relationen i oktober 2008 men gjorde slut igen i mars i år.

Bradley Cooper, 34
”Baksmällan”-stjärnan Bradley Cooper är en av Hollywoods hetaste killar just nu. I juni sågs de ute på romantisk middag i New York. Ett par veckor senare sågs han på dejt med Renée Zellweger, 40, som han fortfarande träffar.

Gerard Butler, 39

Senaste veckorna har det ryktats om en romans mellan Jennifer Aniston och skådespelaren Gerard Butler under inspelningen av nya filmen ”The ­Bounty”. Han har skämtat bort ryktena, men de hänger envist kvar. En källa uppger till tidningen Radar Online att de setts pussas och hålla handen när kameran inte rullade.

Så kan hon hitta rätt man

Eva Rusz, relationsexpert:

Ta det lugnt i början. Det tar tid att lära känna en annan människa.

?Slappna av, dejtande ska vara kul och inte förbundet med massa måsten och borden.

?Satsa på mogna män som längtar efter att bilda familj.

?Leta på nya ställen, utanför Hollywood.

?Använd inte pojkvännerna som spermadonatorer. Om längtan efter barn är stark: överväg andra alternativ som inseminering eller adoption.