Jackie Ferm: Upp- växten ett helvete

NÖJE

Hon är Svartenbrandts dotter.

Hon har vikt ut sig i Slitz.

Nu ska Jackie Ferm,19, bli tv-stjärna i Paradise hotel.

Jackie Ferm, 19, är så nervös att hon precis gått in på toaletten för att kräkas. Hettan är intensiv, i bakgrunden vajar gröna palmer.

Vi befinner oss i västra Mexiko, vid Stilla havets kust och inspelningarna av den tredje upplagan av Paradise hotel ska precis dra igång. En dokusåpa, där regeln är att vad som helst kan hända. Och trots nervositeten säger Jackie att hon är redo. Att hon kan vara en bitch om det krävs.

– Jag är en djävul och en ängel i samma kropp. Det är redan spänningar här. Men jag är inte helt IQ-befriad. Jag har bott med psykiskt sjuka tjejer när jag växte upp då lär man sig mycket, säger Jackie.

Till skillnad från de andra deltagarna är hon redan van vid media. Jackie växte upp i skuggan av sin berömde pappa, Lars-Inge Svartenbrandt, (numera Lars Ferm) en av Sveriges mest kända brottslingar, som tillbringat större delen av sitt liv i fängelse.

– Jag vill att han ska vara stolt över mig. Oavsett vad ens föräldrar gör är de alltid ens föräldrar. Jag kommer alltid att vara pappas flicka.

Uppväxten ett ren helvete

Jackie beskriver sin uppväxt som ett rent helvete. Eftersom Svartenbrandt satt i olika fängelser fick familjen flytta ofta. När Jackie var tio år splittrades den helt. Jackie separerades från sina två småbröder och hamnade på fosterhem och jourhem.

– Jag satt med horor, prostituerade, hypokondriker och bulimiker. Jag fick överleva på egen hand, säger Jackie.

Hon stryker bort det långa håret från ansiktet. På handleden står det Jack med snirkliga bokstäver. Det är en hyllning till en av hennes bröder, som dog i en bilolycka bara 14 år gammal.

Hur mår du i dag?

– Jag är väldigt kall när det gäller det morbida. Jag växte upp på hem där folk skar upp armarna på sig själva. Jag klarar jävligt mycket och har blivit stark av det där. För att bli en nybakad bulle måste man brännas i ugnen.

Jackie funderar på att skriva en bok om sin uppväxt. Att kanske utbilda sig till journalist. Men först väntar sex veckor i paradiset.

Jackie berättar att hon hade pojkvän när hon blev kontaktad av produktionsbolaget.

– Men nu är det finito. Jag är spontan och intensiv. Jag har en stor och fin livserfarenhet och de senaste månaderna har varit kaosartade. Jag behövde en semester från verkligheten, säger Jackie.

Hur ska din drömkille vara?

– Han ska ha stor utstrålning och skäggstubb, säger Jackie och skrattar.

– Nej men han ska vara snygg, snygg. Jag gillar Gael Garcia Bernal. Det är inte viktigt att han är rik, men han behöver ju inte vara hemlös.

I våras vek Jackie ut sig i tidningen Slitz.

Är det något du skulle kunna tänka dig att göra igen?

– Jag vill inte jobba som glamourmodell men absolut. Jag älskar att provocera. Det blir så mycket diskussioner och debatt då.

Prissumman är 250 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna om du vinner?

– Jag skulle nog skänka bort rätt mycket. Och jag vill nog se något av världen. Kanske åker jag till Paraguay och bygger en liten skola. Fast jag kanske unnar mig lite manikyr först