Sahlin: Brolle är som Hulken!

Klick! träffade stjärnorna i "Footloose"

1 av 6
Klicks reporter Olivia Svenson flankerad av den nya duon från ”Footloose”.
NÖJE

De kysser varandra på scen i "Footloose”.

Men privat slår det inga gnistor om Brolle och Anna Sahlin.

– Det hade varit jobbigt om det funnits en attraktion, säger Anna.

För en vecka sedan hade musikalen ”Footloose” höstpremiär. På scenen stod en lugn Anna Sahlin, med 110 föreställningar bakom sig – och en nervös Brolle, med 0 föreställningar i bagaget.

Klick! träffade veteranen och nykomlingen under en repetition på teatern Intiman. Anna, 32, i träningskläder, och Brolle, 26, i tjock stickad tröja – trots att det är Brolle som tränat hårdast den senaste tiden. För att komma i form för rollen som ligisten ”Timmy” har han deffats av en personlig tränare. Fyra gånger i veckan.

– Han är som Hulken när han lyfter mig, säger Anna och klämmer lite på sin motspelares arm.

– Ja, haha. Jag har gått upp jättemycket i muskler. För några år sedan var jag duktig på att träna men sedan åkte jag på turné och åt bara på Mc Donald’s..., säger Brolle.

”Brolle är snygg som få”

Det blir en hel del närkontakt i föreställningen. Men chanserna att han och Anna skulle bli kära utanför scenen är minimala.

– Jag tycker att Brolle är en fantastisk kille, snygg som få. Men vi har inte den här ”sparken”. Jag har inte sett honom på det sättet, så nej, jag tror inte det, säger Anna.

– Jag tycker att Anna är vacker och jätteduktig på det hon gör. Men det är som arbetskollegor. Och sedan har man sina respektive, så man är ju blockerad från de känslorna, säger Brolle.

– Varken Elin eller Jimmy behöver vara nervösa, säger Anna.

Hon spelar rollen som rebelliska Jennie. En karaktär hon kan känna igen sig i.

– När jag var ung gick jag ut och gjorde saker som jag inte berättade om hemma. Träffade konstiga människor och mycket killar. Jag försökte tänja på gränserna.

Råkade du illa ut?

– Ja, absolut. Men hur vill jag inte gå in på. Jag satte mig i situationer som var lite halvfarliga. Jag var ju väldigt grön när jag flyttade från Söderhamn till Stockholm och hade inte koll på någonting. Jag trodde att alla var snälla.

Även Brolle hade en rebellisk period. Men den gick mer ut på att palla äpplen och kasta kondomer på fönsterrutor. Han var aldrig den coola killen i högstadiet.

”Jag blev en tönt”

– När jag började sjuan med alla tuffa nior så blev jag en tönt. Det var en tung tid. Jag var nog lite av en outsider för jag bodde ju två mil utanför stan och var inte med stadsborna. Så jag var väldigt svår att förstå, säger han.

I stället drack han hembränt med de gamla kompisarna.

– Vi behövde inte gå ut på discon, utan upp i stugan och bli fullast fortast möjligt...

I gymnasiet vände allt. Brolle flyttade till Kalix och började ett nytt liv. Som tjejtjusare.

– Då var jag och en kille de enda som spelade gitarr. Vi åkte runt på ungdomsgårdar och tjejerna satt längs med fönsterbrädan varje kväll. Den tiden kommer jag ihåg väldigt väl, säger han.

Inga barn i sikte

I vintras fann han kärleken i sångerskan Elin Lanto, 24. Ett förhållande som resulterat i rykten om både bröllop och barn. Något som Brolle passar på att dementera.

– De ringde hem till morsan häromdagen och sa ”Grattis, du ska bli farmor”. Det var sjukt. Inget av det där är sant.

Inga barn på gång alltså. Inte heller för Anna.

– Jag känner att det får räcka ett tag nu. Det är det största ansvaret man kan ha och det är också den största lyckan, men man måste ju också hinna vara en bra förälder, säger hon.

FAKTA

Hur bra är Brolle på att dansa?

Brolle hade aldrig dansat förut. Nu gör han det flera gånger i veckan – på scen. Vi bad Anna betygsätta sin motspelares förmåga att röra på fötterna.

– Jag tycker faktiskt att du är ganska bra, Brolle. Jag kan inte bedöma dig som en dansare, då skulle du inte få så många plus... Men som en sångare som dansar så får du en fyra. Det är ju jättesvårt att sjunga och dansa samtidigt.