Kat-fight i bloggvärlden

Glåporden haglar på webben – och alla vägar leder till ... Katrin Zytomierska

NÖJE

Enligt Bloggportalen heter Sveriges största blogg Kissies.se med över 700 000 besökare. Den drivs av Alexandra ”Kissie” Nilsson, en tonårstjej i Stockholm med intressen som shopping, fester och skönhetsingrepp. Trots att hon är relativt ny i leken har hon redan hunnit ge sig in i en rad bråk. Katrin Zytomierska kallas ”gammal hagga” och Blondinbella hånas för sin dåliga hy.

Katrin Zytomierska driver landets mest konfrontationsglada blogg – ”Fuck you right back”. Frågan är om det finns någon kvinnlig svensk bloggare som hon INTE varit i fejd med. Carolina Gynning, Kenza, Kissie, Anna Book och Blondinbella. Men vilka är de här tjejerna? Och varför envisas de med att bråka med varandra? Nöjesbladet kartlägger bloggstjärnorna – och bloggbråken.

Blondinbella vs. Zytomierska och Gynning

Blondinbella skrev ett inlägg om vikthetsen bland unga tjejer. Hon nämnde Gynning och Zytomierska som exempel på kända kvinnor som ökar den pressen genom att blogga mycket om bantning.

Gynning gav svar på tal och kallade Blondinbella för ”en fejkförebild”, ”präktig” och ”skenhelig”. Även Zytomierska replikerade och utbrast att den unga bloggerskan var en ”hycklande lillgammal skitgris som ska ta och koppla av några kilo”.

Zytomierska vs. Kissie & Gynning

Storbloggerskorna Zytomierska och Kissie spelar elakpingis med inlägg riktade mot varandra.

Fejden fick nyligen bränsle när fotografen Bingo Rimér, Zytomierskas pojkvän, övervägde att skicka plagg från sitt klädföretag till Kissie i reklamsyfte.

Vilket genererade en brasklapp på Zytomierskas blogg:

”Kissie, om du rör vid Bingos mysdress så kommer jag att förfölja dig tills du blir tvungen att lägga ner din blogg” skrev hon.

Bollen kom tillbaka från Kissie:

”Perfekt att hon är tillsammans med Bingo Rimér, han kanske frågar henne tillslut om hon vill vika fettet i något uppslag?”

Även Carolina Gynning gav sig in i matchen och försvarade Kissie i ett öppet brev till Zytomierska.

”Du tycker att unga bloggerskor är fördummande och det är ju inte du?” skrev hon bland annat.

Brevet tog Zytomierska som ”ett taffligt försök att få igång ett bråk” för att öka läsarsiffrorna, vilket hon inte ville nappa på.

Zytomierska vs. Kenza

I ”Vakna med The Voice” avslöjade Zytomierska för radiolyssnarna att en stjärnproducent var succébloggerskan Kenzas hemlige pojkvän.

Uppgifter som visade sig vara felaktiga. Kenza dementerade surt på sin blogg:

”Att inte människor har något bättre för sig än att sprida rykten om en liten 18-årings privatliv.”

Kenza vs. Blondinbella

Ett jobb som reporter på MTV under Music Awards i New York skapade sura miner när Kenza, som först var tillfrågad, fick halsfluss.

Hennes vikarie blev Blondinbella.

Från sjuksängen skrev en upprörd Kenza att hon inte fått någon vidare credd av sin bloggkollega:

”Att varken media, MTV eller Bella kan nämna att hon fick VMA-jobbet för att jag blev sjuk gör mig förbannad”, skrev hon.

Kissie vs. Blondinbella

Kissie har häcklat Blondinbellas utseende flera gånger, bland annat på sin ”dissarlista”.

Blondinbella gav igen för några veckor sedan och anklagade Kissie för att ha dåligt självförtroende:

”Jag önskar att jag kunde spruta in en självkänsla-dos i henne, i stället för all restylane som hon trycker in i läpparna.”

FAKTA

Bloggveteraner

Katrin Zytomierska

Född 1977. Tv- och radioprofil, pr-kvinna och skribent, tidigare gift med Alex Schulman. Startade den kontroversiella bloggen ”Fuck you right back” 2007 där hon hämningslöst blottar sitt privatliv och skäller på andra kändisar. Väntar nu barn med fotografen Bingo Rimér, en graviditet som givetvis avhandlas i bloggen.

Carolina Gynning

Fotomodellen blev ett känt ansikte när hon klev ur ”Big brother”-huset som vinnare 2004. Numera programledare och konstnär. Fyller bloggen ”I swear to tell the truth and other stories” med snaskiga bilder, måleri, mode och pendlande sinnesstämningar.

Blondinbella

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 19-åring politiskt aktiv (MUF) och modeintresserad innerstadstjej, som länge ledde ligan över de mest lästa – och hatälskade – bloggarna. Bloggen har genererat lukrativa sidoprojekt. Isabella håller numera föreläsningar om entreprenörskap och skriver på en bok.

Kenza

Har haft över 730 000 besökare. 18-åriga Kenza Zouiten tog studenten i våras, jobbar på MTV och designar kläder. Hon är matte till chihuahuan Armani och avgudar det tyska bandet Tokio Hotel.

Linda Rosing

Dokusåpadeltagare (”Big brother”) som blev skandaldrottning. Försörjer sig på sin blogg som handlar om vardagliga ting, familjen, skönhetsingrepp, kändismingel och den växande gravidmagen (väntar barn med Peter Thelenius). Precis som många andra kända bloggerskor har den 35-åriga mamman fått utstå återkommande trakasserier i kommentarfältet.

Vi bråkar också...

ZYTOMIERSKA VS. ANNA BOOK

Att Anna Book under ett filmat läkarbesök visade brösten i tv-programmet ”Plastikkirurgerna” fick Zytomierska att gå i taket. På sin blogg yttrade hon att sångerskan gjorde sig själv till en ”öppen måltavla” och kallade henne ”äckel päckel”.

PERNILLA WAHLGREN VS. NATACHA & ELITA

Fotomodellerna Natacha Peyre och Elita Löfblad plockade ut sina bröstinlägg och berättade om sina operationer i varsin tidning.

Något som fick Pernilla Wahlgren att smattra på tangenterna om ”blonda donnor med

jättetuttar” som tog ut silikonet för att få större utrymme i media.

”Ett bra grepp att ta till om man vill bli känd, har det visat sig, är att göra jättesilikonbröst och gärna ha überblonderat hår också” skrev sångerskan.

Natacha tog åt sig av kritiken och smackade i sin tur upp en omslagsbild på en lättklädd Pernilla från tidningen Café.

”Tycker det är sorgligt att en medelålders kvinna med barn sitter och pratar om sådant som hon inte har den blekaste aning om”, skrev hon.

MAGDALENA GRAAF VS. ANNA BOOK

En gammal bil stod i fokus vid bloggbråket mellan Magdalena Graaf och Anna Book. Och här gäller det att hänga med: fordonet kördes av Book, som är bästis med Denise Lopez, som då var tillsammans med Magnus Hedman, som är exmake till Graaf, som hävdade att bilen var hennes.

”Jag hoppas hon sliter den med nöje, den är ju som klippt och skuren för henne. Stor och rymlig med tanke på hennes familj och alla goa barn” bloggade Graaf.

Book gav igen på sin hemsida:

”Finns det NÅGON som på allvar TROR att jag skulle kunna köra omkring i Magdalena Graafs bil??? OM bilen nu var hennes. Bilen som jag hyr ÄGS av Magnus Hedmans bolag”.

DAPHNE LÉON VS. ELITA

Känslor blossade upp när tidigare dokusåpadeltagaren Daphne Leon klurade på sin blogg över vad den tidigare dokusåpadeltagaren Elita Löfblad egentligen försörjde sig på. Elita blev rasande och pekade ut Daphne som ”Stureplans största golddigger”.

Blogg-utmanare

Mogi

Bakom bloggen står 20-åriga Malin ”Mogi” Richardsson som ”brinner för rättvisa och drömmer om ett jobb i modebranschen”. Mogi uppmärksammades för sin egen speciella ordlista med glosor som pördigt (läckert) och schnert (förträffligt).

Kissie

Landets största proffsblogg med över 700 000 besökare enligt Bloggportalen. ”Kissie” är ett alias för Alexandra Nilsson, en provokativ tonårstjej med inlägg om shopping, fester och skönhetsingrepp.

Paow

Paulina ”Paow” Danielsson är född 1993 och bloggar om mode, skönhet och vardagsliv. ”Det mesta som alla snorungar som inte får gå på krogen gör” lyder presentationen.

Dessie

Heter egentligen Desirée Nilsson. Skönhetstipsar, gillar att shoppa och skriver kaxigt om sitt liv som 15-åring.

Foki

Utnämndes till årets blogg, årets nykomling och årets mest originella blogg på Blog awards 2009. Drivs av nyblivna 18-åringen Anchisa ”Foki” Wahlström som gillar rosa, bär stora rosetter i håret och inspireras av Asien.

Amandavardet

Drivs av unga Amanda Eklund från Västerås som skriver om ”sin galna rosa vardag” och ofta videobloggar när hon piffar sig framför spegeln.

Stina-Lee

Nyblivna mamman Stina ”Stina-Lee” Berg beskriver sin blogg som ”jordnära”. Håller sig till ämnen som mode, shopping och livsfunderingar.

ARTIKELN HANDLAR OM