Aftonbladet
Dagens namn: Klara
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Klick!

Puss, min hustru!

Äntligen fick Eva och Efva bli äkta makar

Här knyter Eva Dahlgren och Efva Attling banden igen.

Efter 14 år blev de äkta makar på riktigt under en kändistät vigsel på hotell Rival i Stockholm i går.

– Det var en fin, stämningsfull och kärleksfull ceremoni, säger Christer Lindarw.

Nästan 14 år har passerat sedan Eva Dahlgren, 49, och Efva Attling, 57, ställde till med fest för att fira att de ”gift” sig. Den 25 januari 1996 blev de det första kända kvinnliga paret i Sverige som registrerade partnerskap.

I går var det dags igen. Klockan 16 strömmade den svenska kändiseliten till hotell Rival för att delta i Evornas andra ceremoni och se dem förnya sina löften.

Vigdes av Götblad

Efter en timmes mingel i baren, där gäster som Mona Sahlin, Tomas Ledin, Lena Philipsson och Thomas ”Orup” Eriksson småpratade och drack champagne, strömmade sällskapet ner i en sal under markplan.

Inför ett hundratal åhörare och med länspolismästare Carin Götblad som vigselförrättare lovade Eva och Efva varandra trohet och evig kärlek.

På scenen, som var smyckad med blommor av japanska körsbärsträd och porslinshundar, spelade artisten Motoboy en av sina romantiska låtar.

– Det var en väldigt stämningsfull ceremoni och paret såg väldigt lyckliga ut, säger Björn Ulvaeus, 64, som var på plats tillsammans med hustrun Lena Ulvaeus.

Eva höll tal

Efter en knapp kvart kom Eva Dahlgren, i lila klänning, och Efva Attling, i beige, upp arm i arm.

Bröllopet fortsatte sedan på ovanvåningen med en buffé av plockmat. Flera av de inbjudna höll tal till brudparet. Även Eva Dahlgren höll tal och efteråt kysste hon sin brud passionerat inför middagsgästerna.

Via Nöjesbladet passade flera av gästerna på att önska paret lycka till. En av dem var Niklas Strömstedt, 51, som tidigare har varit gift med Efva Attling och har två barn tillsammans med henne.

– Jag önskar dem all lycka och hoppas verkligen att det blir en kul kväll, sa han innan han smet in på festen.

”De gillar en glad fest”

Att Eva och Efva gifter om sig är kopplat till att den svenska äktenskapslagen blev könsneutral i maj i år. Par som tidigare levde med registrerat partnerskap har nu möjlighet att ingå äktenskap – antingen med en enkel ansökan eller genom en vigselförrättare.

Björn Ulvaeus tror att Eva och Efva valde att gifta om sig för att få möjlighet att fira sin kärlek på nytt.

– De gillar en glad fest. Det tror jag är den största anledningen. De gillar helt enkelt att samla glada människor, säger han.

Om Aftonbladet