Pengabråket hotar splittra familjen

Tom Cruise vill ha ett syskon till Suri, Katie Holmes vill ha 71 miljoner kronor

1 av 3
NÖJE

Tom Cruise och Katie Holmes äktenskapskontrakt ska omförhandlas men paret kommer inte överens.

Han vill ha ett syskon till Suri, hon vill ha 71 miljoner kronor.

Blir pengabråket sista spiken i kistan?

Det vanligtvis så skygga stjärnparet Tom Cruise, 47, och Katie Holmes, 30, har sänkt garden. Vid flera tillfällen har de visat upp sina dispyter offentligt. Nyligen sågs de bråka utanför Toms trailer under inspelningarna av hans nya film ”Knight & day”.

Anledningen: Katies treåriga äktenskapskontrakt går ut snart och ett nytt ska förhandlas fram. Men paret är inte överens om villkoren och enligt källor till amerikanska tidningen Star kan bråket sluta i katastrof.

– Katie skällde ut Tom, och lät honom veta att han var envis och behöver bli mer flexibel i sina krav, säger en källa till tidningen.

De gifte sig under pompa och ståt i det romantiska Odescalchi-slottet i Italien den 18 november för tre år sedan. Gästerna utgjordes av den absoluta kändiseliten. Jennifer Lopez, Will Smith och Victoria Beckham är bara några av de celebriteter som bevittnade den tjusiga ceremonin.

Treårigt kontrakt

Men redan före bröllopet började spekulationerna om hur länge kärleken skulle vara och spelbolag öppnade för spel om äktenskapets hållbarhet. En av orsakerna till misstron var det treåriga äktenskapskontrakt som Tom fick Katie att skriva på.

Det 100 sidor långa dokumentet innehöll bland annat de exakta summor Kate skulle få för att ge Tom ett barn, stötta scientologkyrkan och hur mycket kläder hon skulle få handla varje år.

– De har försökt undvika att prata detaljer och i stället låtit sina advokater reda ut allt. Men nu har situationen blivit så spänd att Katie låtit Tom veta att hon var villig att riskera allt för att få som hon ville och hon frågade honom om han var redo att göra samma sak, säger en källa.

Bråket, som ägde rum på Toms inspelningsplats i Boston, påverkade den vanligtvis professionelle så mycket att han kom för sent och uppträdde okoncentrerat.

Större klädkonto

Förutom att Katie vill ha drygt 71 miljoner kronor för att föda ett syskon till Suri vill hon också ha ett större klädkonto och en roll i en film från bolaget United artists som Tom driver, samt en roll i nya ”Mission impossible” enligt australiensiska tidningen Woman’s day.

– Den här gången vill Katie ha mer att säga till om. Hon går igenom villkoren med sin pappa, som är advokat, flera gånger om dagen. Katie vill ha vad hon vill ha. Men Tom har också en måste ha-lista, säger en vän till paret till Star.

Bråket är bara ett i raden av många den senaste tiden. I början fogade sig Katie för Toms krav och anslöt sig till scientologkyrkan, där Tom är en högt uppsatt person. För att stötta scientologin fick Katie 1,8 miljoner kronor om året, en summa som hon nu vill höja till 5,3 miljoner kronor.

Enligt källan fick Katie 21,4 miljoner kronor efter att ha fött dottern Suri och varje år höjer Tom summan, som en morot för att få henne att skaffa ett syskon till Suri. I våras tvingade han sin fru att genomgå en riskfylld detox, enligt scientologins lära, för att öka hennes chanser att bli gravid, skrev tidningen In touch. Han kräver att hon ska vara giftfri för att underlätta befruktningen. Reningen ska ha bestått av flera timmar långa bastusittningar och en så kallad ”ren kost”. Katie som bara är 30 vill vänta med att bli gravid och i stället satsa på karriären.

– Han vill inte att hon ska vänta. Varje vecka påminner han henne om att hon fyllt 30 och att hennes biologiska klocka tickar på. Hon är trött på att höra det, säger en källa till Star.

Nu verkar det som

Katie börjar sätta sig upp mot Toms krav. Hennes motstånd till att skaffa ytterligare ett barn och hennes vägran att sätta Suri i en scientologskola tyder på att hon har fått nog.

”Sluta i katastrof”

Det är inte första gången Tom Cruise blandar in ett kontrakt i sitt äktenskap. Under de tio år han var gift med Nicole Kidman, 42, fanns det också en överenskommelse. Till skillnad från Katie ville Nicole inte ha pengar utan roller i flera av de filmer som Tom producerade.

– I hennes kontrakt stod det att han måste spela med henne i tre filmer och hon hade inflytande över samtliga projekt, säger en källa till Star.

Vi vet alla hur det gick för Tom och Nicole. Är äktenskapet med Katie på väg åt samma håll?

Efter tre år som äkta makar verkar slitningarna mellan paret onekligen ha nått sin kulmen.

– Det är antingen bli sams eller göra slut som gäller för deras förhållande - om de inte kommer överens kan det sluta i katastrof.

En annan källa tillägger:

– Vänner kommer inte att bli förvånade av att se Katie gå iväg om hon inte får som hon vill.

ARTIKELN HANDLAR OM