– Det känns helt underbart

Exklusivt: Här förlovar sig ensamma mamman Helena med sin Oscar

1 av 6
NÖJE

Loka brunn/Bergslagen. Här förlovar sig fyrabarnsmamman Helena Puhakka och den tolv år yngre Oscar Qvant.

Nöjesbladet var på plats när paret från ”Ensamma mamma söker” växlade ringar av stål.

– Jag drömmer om ett kyrkbröllop, säger Helena.

Rumptestet i ”Ensam mamma söker” gav resultat. Helena Puhakka, 37, fann inte bara en drömkille med ”hockeyrumpa” i 25-årige Oscar Qvant från Ljungby – utan även sin blivande äkta man.

I går växlade paret förlovningsringar.

På en inglasad bastuflotte med sjöutsikt över sjön södra Loken, under en gråtung himmel och smattrande regn, smyckade de fingrarna med stål. Ringar graverade med orden ”på riktigt”.

– Det känns väldigt rätt och bra, säger Helena efteråt.

– Jag sa i programmet till Helena att jag ger henne min framtid om hon vill ha den. Nu har det visat sig att hon vill det, säger Oscar.

Lurade Helena innan frieriet

Själva frieriet stod Oscar för några veckor tidigare. Han lurade Helena att det fanns ”något allvarligt” de borde prata om och inledde med orden ”det här funkar inte”. För att sedan be om hennes hand.

– Jag var så arg på Oscar! säger hon.

– Det var lite fult av mig, men nu kommer du att minnas det i alla fall, säger Oscar och ler mot Helena.

Platsen har en speciell betydelse för paret. Det var på Loka brunn som de hade sin första dejt på tu man hand under tv-inspelningen. Då gav den unge personlige tränaren fyrabarnsmamman en ryggmassage, och känslorna tände till.

Här funderar de även på att ha sin framtida kyrkovigsel.

– Jag vill ha ett riktigt välplanerat bröllop. Traditionellt, och bli ledd till altaret av pappa, säger Helena.

Överraskade gästerna

Den speciella dagen firades med en vildmarkslunch – i samma lappkåta på en närliggande kulle där paret hade sin ”massagedejt” – och champagne, poolbad samt en stor middag för deras respektive familjer. Gästerna kände inte till förlovningen utan fick höra överraskningen i välkomsttalet.

Även de andra ensamma mammorna , Madelene Broman, 32, och Ulrika Carlsson, 35, var inbjudna till kalaset men kunde inte närvara.

”Bättre för varje dag”

– Jag har hela tiden haft planen att fria till Helena när serien visats färdigt. För att knyta ihop lite, för att det gått så bra som det gjort även efter inspelningen. Och sen ge en knäpp på näsan åt alla som har tvivlat. Det här är på allvar. Kärleken ser inte ålder, säger Oscar.

Något bröllopsdatum är inte bestämt. Först ska Oscar flytta in hos Helena i Karlskoga. Även om de i stort sett redan bott under samma tak sedan augusti.

– Det blir bara bättre och bättre för varje dag. Det känns helt underbart. Du är underbar, säger Oscar och tittar på sin fästmö.

– Tack detsamma, svarar hon.

FAKTA

Helena och Oscar träffades i "Ensam mamma söker" i TV 3

Helena ...

Namn: Helena Puhakka. Ålder: 37. Bor: Karlskoga. Familj: Nyförlovad med Oscar. Barnen Joacim, 17, Simon, 15, Julia, 13, och Tindra, 7. Yrke: Löneadministratör på en plåtfirma. Inkomst: 334 892 kronor (taxeringsår 2009).

... och Oscar

Namn: Oscar Qvant. Ålder: 25. Familj: Nyförlovad med Helena. Bor: Ljungby och Karlskoga. Yrke: Student och personlig tränare.