Amanda skrev bästa novellen

Foto: Privat
NÖJE

Vi utlyste en novelltävling för alla ”Twilight”-fans och fick in mer än 430 bidrag. Vilken succé! Möt den stolta vinnaren Amanda.

Hur känns det att just din novell vann?

– Jag trodde först att det var två kompisar som drev med mig. Men sedan, när jag fick bekräftat att det verkligen stämde, kändes det fruktansvärt stort. Att en svensk förläggare valt ut min novell bland alla andra är en bekräftelse. Jag skrev mycket när jag var yngre men sedan blev jag sjuk och då kunde jag varken plugga eller skriva eller spela piano. Det är skönt att veta att det där finns kvar. Att jag är tillbaka på rätt väg.

Vad är din relation till ”Twilight”?

– Jag har läst böckerna och sett filmerna. Annica, min kompis som följde med mig till New York, är den största Twilight-fantasten jag känner. Hon kan allt.

Berätta om din novell. Är den självbiografisk?

– Bruden påminner om mig, det är väl det enda. Jag hade tänkt skriva något glatt och romantiskt, men sedan blev det ledsamt, allt jag skriver blir lätt lite domedagsstämning. Men det gick tydligen hem…

Hur känns det att din novell nu kommer att läsas av hundratusentals människor?

– Skitpinsamt! Jag mår lite illa av att det är så romantiskt. Men det är värt det eftersom jag vann och fick resa till New York!

FAKTA

Övriga nio finalister (utan inbördes ordning)

Jessica Hultgren, Haninge.

Yonna Lövgren, Målilla.

Jenny Eriksson, Eskilstuna

Jonna Dufåker, Långshyttan.

Caroline Cabot, Uddevalla.

Lisa Widegren Lundin, Åkersberga.

Zelal Renkal, Uppsala.

Eleonor Andersson, Årsta.

Samira Gouissem, Umeå.

Juryn bestod av Stephenie Meyers svenska förläggare, Henny Holmqvist och B. Wahlströms redaktion. Totalt skickades cirka 430 noveller in till tävlingen. Stort tack till alla tappra redaktörer på Forma Books!