”Vissa kändisar behöver synas”

Anders Juhlin, redaktör för Klick!, om var gränsen går

NÖJE

Anders Juhlin är redaktör för ”Klick!”.

Här förklarar han vilka bilder som är okej att visa i tidningen.

Anders Juhlin.

Många är väldigt nyfikna på kändisars privatliv. Samtidigt finns det ett utbrett förakt för paparazzifotografer. Hur går det ihop?

– Nyfikenheten tar överhanden. Folk blir för nyfikna för att låta bli. Men de vill inte se bilder där stjärnorna blir förbannade, och sådana bilder försöker vi undvika.

Var går gränsen? Vilka bilder publicerar ni inte?

– Vi publicerar inte bilder på svenska kändisars barn utan kändisens medgivande.

Juhlin vill se sig själv

Om du vore berömd, vad skulle du tycka om att se bilder på dig själv i Klick!?

– Vi undviker att publicera smygtagna bilder på kändisar som visar ett uppenbart obehag över att synas på bild. Själv skulle jag klippa ut varje bild på mig själv och sätta in i en förhoppningsvis tjock scrapbook. Men man måste komma ihåg att vissa kändisar behöver synas – det är viktigt för deras karriär att dyka upp på en galapremiär. Andra har inte det behovet och då undviker de en sån premiär.

Kan Britney Spears någonsin bli av med klungan av fotografer utanför sitt hem?

– Nej, jag kan inte se vad som skulle göra henne ointressant. Det kommer alltid att finnas bevakning kring henne.

Tomkat vill se Suri

Ni publicerar inte bilder på svenska barn hur som helst. Men Tom Cruises och Katie Holmes dotter är helt okej att visa upp?

– Om Tomkat inte ville att media skulle publicera bilder på Suri hade vi nog respekterat det. Jude Law har exempelvis bett om det och under min tid som redaktör har vi inte publicerat bilder på hans barn.