”De drog in mig i husvagnen”

Robinsondeltagaren talar ut om våldtäktsförsöket och den ständiga skräcken

Foto: daniel ohlsson/TV4
NÖJE

När Tienne Jonback, 22, var 16 år råkade hon ut för ett otäckt våldtäktsförsök. Tillsammans med några vänner åkte hon till en motorcrosstävling i Värmland. Tienne lämnade sina kompisar en kort stund för att hämta något i husvagnen.

– Det var mitt på dagen, solen sken och det satt människor överallt. Plötsligt drog två killar i 25-30-årsåldern in mig i sin husvagn. De slängde skrattande ned mig på en bäddsoffa och försökte dra av mig kläderna, säger hon till Klick!

Utanför var det ingen som reagerade. Killarna var starka och hon hade inte en chans att komma loss. Räddningen kom när killarnas kompis öppnade dörren.

Ringde aldrig polisen

– Han trodde först att han störde men då gallskrek jag i panik. De släppte mig och den tredje killen hjälpte mig upp, säger hon.

Är alltid försiktig nu

Tienne berättade för sina kompisar om vad som hänt men ringde aldrig polisen. Skräcken för att killarna skulle försöka igen gjorde att hon sov med ett stolsben intill sig.

– Jag kunde ju inte bevisa någonting. Dagen efter åkte vi hem, säger hon.

Händelsen satte spår hos Tienne. Hon har alltid varit försiktig och rädd när hon varit ute sent på natten, men efter våldtäktsförsöket har rädslan blivit värre.

– Jag ser alltid till att prata i telefon med någon när jag är på väg någonstans ensam, till exempel min pojkvän. Tidigare kände jag mig löjlig men det gör jag inte längre.

FAKTA

Det här är Ttienne

Namn: Tienne Jonback. Ålder: 22. Bor: Stockholm. Familj: Sambo. Aktuell: Blev utröstad i förra ­veckans avsnitt av TV4:s överlevnadsprogram ­”Robinson Karibien”.

Har du råkat ut för en liknande händelse? Hit vänder du dig:

Kvinnofridslinjens jourtelefon (020-50?50?50) är öppen dygnet runt och är en stödtelefon för dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller ­sexuellt våld. Hit ringer du gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen. I akut ärende, ring polisen (112).

Hanna Jakobson