Stjärnan Shakira: Nu vill jag ha barn

"Skavlan"-aktuella världsartisten vill inte gifta sig – men bilda familj

NÖJE

Tick, tack, tick, tack.

I en exklusiv intervju med Nöjesbladet avslöjar världsstjärnan Shakira, 32, hur hennes biologiska klocka tickar.

– Jag känner det fysiskt, jag vill ha barn, säger hon.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Förutom att vara med i ”Skavlan” på SVT är sångerskan är också aktuell i rollen som sig själv i serien ”Ugly Betty” i USA. Men om det blir mer tv är tveksamt. ”Jag kan inte spela teater, det är ingen karriär jag kommer att satsa på”, säger hon.

Men stjärnan vägrar att gifta sig.

Shakira har inget behov av att bedyra kärleken till sambon Antonio de la Rúa genom en ring på fingret.

– Vi lever i hop sedan nio år tillbaka, vi är förlovade livet ut, säger hon.

Desto starkare är längtan efter barn.

– Vi kvinnor kontrolleras ju av hormoner och det är bisarrt egentligen. Att jobba med albumet har varit som att vara gravid, så jag är inte redo ännu, men efter nästa års turné...

Nöjesbladet är en av få svenska tidningar som fick en exklusiv intervju med stjärnan efter presskonferensen i torsdags på Grand Hôtel i Stockholm.

Det är en liten och nätt varelse som trippar in i leo­pardmönstrad klänning. Guldkedjorna prydda med guldkors runt hennes hals stjäl uppmärksamhet.

Världens rikaste

Shakira är i Stockholm för att gästa tv-showen ”Skavlan” som sändes i går i SVT, ett av många stopp under hennes reklamtåg världen över för nya elektropopskivan ”She wolf”.

Den colombianska super­stjärnan räknas som en av de rikaste kvinnorna i showbiz. Hon har sålt 50 miljoner album och bara världsturnén ”Oral fixation” 2006 till 2007 omsatte 700 miljoner kronor.

”Benen är för korta”

Det är en förbryllande tanke att det är samma kvinna. Samma försynta kvinna som sitter framför mig som uttrycker de djuriska, sensuella, sexuella sidorna iklädd en hudfärgad kroppsstrumpa i videon ”She wolf”. En illusion av naket medan hon med nästintill akrobatiska rörelser dansar instängd i en bur.

För tio år sedan skulle Shakira aldrig visa benen, de är för korta, säger hon.

– Buren är en metafor för alla begränsningar som samhället tvingar på oss. Kvinnan är som en diamant, med många sidor. En diamant som ska visas upp, inte låsas in. Vem känner sig inte instängd

ibland? Jag skulle bli ut­tråkad om mitt jobb endast gick ut på hår, smink och att vara snygg. Jag blir till en viss del objekti­fierad, men mitt liv handlar om så mycket mer än så.

Det hon syftar på är hängivenheten till välgörenhet, hennes moraliska skyldighet. En passion hon delar med pojkvännen Antonio de la Rúa.

Hittills har hon öppnat fem skolor i sin födelsestad Barranquilla i Colombia och stödjer fattiga familjer.

I dag bor paret på Bahamas, en plats där hon hittar lugn.

– Att balansera livet mellan det privata och det offentliga är den svåraste personliga utmaningen en artist möter. Bahamas ligger mittemellan USA och Colombia, så det är en strategisk position.

Shakira är världsstjärnan som aldrig reser utan sin huvudkudde, som ringer hem till sina föräldrar minst en gång om dagen när hon är på resande fot.

Går i terapi

Shakiras kontroll­behov gör att hon inte lämnar mycket åt slumpen. De senaste åtta åren har hon gått i terapi som har hjälpt henne till frigörelse.

– Det är något jag rekommenderar alla att göra, hitta en bra terapeut. Det är viktigt att ha en karta över sitt psyke, förstå var man kommer i från och var man är på väg.

Shakira vill inte sluta analysera livet.

Som 8-åring skrev hon sin första låt, ”Your dark glasses”, skriven till sin halvbror som dog i en motorcykel-olycka.

Att bära ett par svarta glasögon blev hennes pappas sätt att gömma sorgen.

FAKTA

Shakira...

... förklarar filosofin bakom ”She wolf”:

– ”She wolf” representerar en kvinna som tror på hennes drömmar, står upp för vad hon tycker. Hon är en kvinna av vår tid. Ju friare vi är desto lyckligare.

... om sambon Antonio de la Rúas stöd:

– Han är min största supporter, han är en förstående partner, han är min motor som pushar mig att göra mitt bästa. Han kan vara lite svartsjuk, men inte den typen som klipper dina vingar, aldrig. Jag vet inte om jag skulle kunna hantera om det var tvärtom. Jag skulle inte själv kunna vara gift med en artist eller skådespelare...

... om att hålla relationen vid liv på distans:

– Han är med mig i Sverige, men Antonio reser också mycket så det är svårt att hinna ses. Men vi har alltid rest mycket på varsitt håll, det kanske är bra att båda har sin space, det kanske är det som är hemligheten. .

I korthet

Namn: Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Ålder: 32 år. Bor: Bahamas. Familj: Pojkvännen Antonio de la Rúa (son till förre argentinska presidenten Fernando de la Rúa) och tre hundar. Aktuell: Med tredje engelskspråkiga albumet ”She wolf” och världsturné i början av nästa år