Rourke gifter sig med 33 år yngre Elena

Planerar vårbröllop i Moskva

1 av 2 | Foto: Foto: BULLS
Elena Kuletskaya är Mickey Rourkes nya kärlek. I april gifter sig filmstjärnan med den 33 år yngre kvinnan i Moskva. När paret träffades uppges hon ha gjort slut med Dima Bilan (nedan), som vann ”Eurovision song contest” för Ryssland 2008.
NÖJE

HOLLYWOOD. Mickey Rourke, 57, ska gifta sig.

Skådespelaren som svarade för förra årets comeback har funnit kärleken i en 33 år yngre kvinna, Elena Kuletskaya, 24.

– Bröllopet planeras till våren, säger en uppgiftslämnare i New York Post.

Nyheten om vigselplanerna hann knappt läcka ut i går förrän det drogs paralleller mellan Rourke och Mel Gibson.

Precis som Gibson har Rourke vänt blickarna österut för den stora kärleken. Precis som Gibson har Rourke fallit för en betydligt yngre kvinna. Och precis som Gibson fann Rourke sin nya kvinna på jobbet.

De senaste månaderna har Moskvabaserade Kuletskaya gett honom privatlektioner i ryska, inför hans filmroll i ”Iron man 2”.

Samtidigt har de haft ett passionerat förhållande.

Skild två gånger

Under en middag i förra veckan friade han. Till sina kompisar har han enligt NY Post sagt att han planerar bröllop i Moskva i april.

– De har inte bokat någon lokal eller gjort riktiga planer. Han vet bara att han vill göra det i april och han har frågat vad en traditionell rysk bröllopsceremoni innebär, säger en av skådespelarens kompisar.

När Kuletskaya träffade Rourke var hon tillsammans med den ryske schlagervinnaren Dima Bilan. Men Post rapporterar att hon dumpade honom.

Nu kan det bli tredje gången gillt för Rourke. Hans äktenskap med skådespelerskan Debra Feuer slutade i skilsmässa 1989. Tre år senare gifte han sig med sin motspelerska i ”Wild orchid”, Carre Otis. Det höll i sex år.

FAKTA

Fler som faller för ryska kvinnor

Mel Gibson, 53, blev nyligen pappa för åttonde gången. Mamma är ryskan Oksana Grigorieva, 39.

Rolling Stones-gitarristen Ronnie Wood, 62, dejtar Ekaterina Ivanova, 20. Men frågan är om kärleken består, för en vecka sedan greps Wood misstänkt för att ha misshandlat flickvännen.

Sean Penn, 49, skiljde sig efter elva år tillsammans med hustrun Robin Wright Penn. Anledningen? Robin ertappade honom med byxorna nere i sängen tillsammans med två ryska kvinnor.

Leonardo DiCaprio, 35, sägs dejta ryska supermodellen Anne Vyalitsyna, 23.