På rehab för alkoholism

Lynda Carter nuförtiden

Foto: ALL OVER PRESS
Lynda Carter – nuförtiden.
NÖJE

Linda Jean Córdova Carter föddes i Phoenix, Arizona. Hennes mamma var mexikanska och pappan irländsk-amerikansk antikvitetshandlare.

Under sin ungdom hoppade hon av skolan och började turnera som sångerska i olika rockband.

1972 utsågs hon till USA:s representant i Miss World. Efter skådespelarlektioner i New York gjorde hon ett flertal tv-serier och b-filmer – en tidig karriär som bland annat innefattade en nakenscen i ”Bobbie Jo and the Outlaw”.

1975 slog hon igenom i tv-serien om ”Wonder Woman”. Den lades ned 1979 men Carter förknippas fortfarande med den rollen.

Sedan dess har hon både sjungit och skådespelat, men det var först i ”The Dukes of Hazzard” från 2005 som hon fick en roll i en stor Hollywoodproduktion igen. Samma år spelade hon Mama Morton i West End-uppsättningen av musikalen ”Chicago”.

På senare år har hon släppt några jazzalbum.

Carter har varit gift två gånger. Först med förre agenten Ron Samuels mellan 1977 och 1982 och sen advokaten Robert Altman från 1984. Paret har barnen James och Jessica ihop.

I början av 90-talet anklagades hennes man för ekonomiska oegentligheter och rättegången följdes av medierna. Altman frikändes till slut.

2008 hittade hon en död kropp när hon var ute och rodde i Potomac River. Hon skrek till några fiskare och väntade på att polisen skulle komma.

I samma veva gick hon ut i en intervju och berättade att hon lagt in sig på rehab för att behandlas mot sin alkoholism.

aftonbladet.se