”Zlatan ville ha fem söner”

1 av 3 | Foto: tv6, ap, hotgossip.se
Erika Johnson var förlovad med Andreas Carlsson i exakt ett år. En annan romans det pratades om var med Zlatan Ibrahimovic i Amsterdam. ”Vi dejtade, men han ville ha en fru och fem söner… och jag var bara 21”, säger hon.
NÖJE

Hon har varit förlovad med Andreas Carlsson och dejtat Zlatan.

Nu slåss killarna i ”Paradise hotel” om hennes gunst.

Klick! har snackat med modellen Erika Johnson.

Hej Erika. Hur är läget?

–Bra, jag sitter på flygplatsen i Oslo. Jag är på väg till Dubai för att sola upp mig.

I din blogg verkar du ha ångest på grund av din medverkan i ”Paradise hotel”.

– Nej, verkligen inte. Mitt sätt att se på det är att mitt liv är Gröna Lund och det där var en åktur. Jag har aldrig velat bli kändis på Stureplan.

Hur ser du på din tid i huset?

– Det var en kul grej. När vi kom hem så hade jag levt med människor runt omkring mig 24 timmar om dygnet. Jag orkade inte riktigt vara själv, och däri låg nog ångesten.

Vad tyckte du om att Franscesca blev så arg när du valde Stefan?

– Helt fantastiskt. Om hon inte fått betalt för att reagera så mycket vet jag inte var den här idiotin kommer från. Jag är fascinerad över hur involverade folk blir. Jag har hört att hon blev helt hysterisk, men jag brydde mig väl inte riktigt. Hon känner ju inte ens mig!

Har du kontakt med någon från programmet i dag?

– Både och. Stefan har jag inte pratat med en enda gång, men däremot har jag haft kontakt med Kristoffer. Han är en skön kille.

Du har ju varit tillsammans med Andreas Carlsson…

– Ja, vi var förlovade. I exakt ett år. Den 14 februari bestämde vi att nu kör vi. Sedan kom han hem från Los Angeles och vi gjorde slut på årsdagen. Vi har känt varandra sedan jag var 16.

Vad har ni för relation i dag?

– Vi är kompisar. Båda har insett att det inte funkade. Jag var för ung och han var i början av sin karriär. Han ville ha stabilitet hemma och jag var för ung för det.

Kände du till att Andreas skulle auktionera ut din bröllopsklänning på eBay?

– Nej. Och den gick alldeles för billigt. Tror det var 5 000 kronor eller 5 000 dollar, jag minns inte. Den var från Monique L’Huillier. Men det var ju bra att pengarna gick till välgörenhet…

Berätta om Zlatan.

– Fan vad han är cool! Vi dejtade ett tag när han bodde i Amsterdam. Hans idé är att han vill ha en fru och fem söner. Han ville ha en tjej som kunde ge honom det och jag kunde inte riktigt provida det. Jag var bara 21.

Ångrar du dig i dag?

– Nope. Den enda som inte har fördel av hans liv är den som behöver vara hemma när han är borta. Jag vill ha en kille som jag kan leva och skaffa ett liv ihop med. Han är ju typ kung.

När var ditt senaste förhållande?

– För ett år sen. Det var med en person som var världens gulligaste. Men efter Andreas kände jag lite att jag bara ville vara med kompisar och leva i min värld.

Trivs du som singel?

– Jag trivs verkligen med livet.

Det finns en bild av dig som en riktig partytjej. Stämmer den?

– Jo, det skulle jag kunna säga. Jag är inte så mycket ute och går på inbjudningsfester och så. Men jag gillar att umgås och hänga och snacka. Jag är ingen 9–5-tjej.

Du och Victoria Silvstedt var med i samma film, ”Boat trip”. Är ni kompisar?

– Om jag ringer skulle hon nog skrika ”Oh my God! Jag är i Paris. Kom hit!”. Men sen är det nog inte mer med det. Hon är underbar.

FAKTA

Det här är Erika

Namn: Erika Johnson. Ålder: 27 år. Familj: Ja. Yrke: Delägare i fastighetsbolag, bloggar och vill börja designa kläder. ”Professionell mångsysslerska”. Bor: Stockholm. Aktuell: Joker i ”Paradise hotel”, TV6.