Steven Tyler har lagt in sig på rehab

Aerosmith-stjärnan får behandling mot sitt beroende av smärtstillande mediciner

NÖJE

Turbulensen fortsätter för Steven Tyler, 61.

Nu har han lagt in sig på rehab – igen.

Aerosmith-stjärnan ska få behandling mot sitt beroende av smärtstillande mediciner.

Foto: AP
Steven Tyler i Aerosmith.

Det har stormat kring Steven Tyler på senaste tiden. Först hotade hans bandkamrater med att ge honom sparken. Tyler förklarade då att han skulle göra solokarriär. Aerosmith sa att de oroade sig för sin sångare som ”inte beter sig drogfritt”.

Nu lägger Tyler in sig på rehab för behandling av smärtproblematik och beroende av smärtstillande mediciner. Under de senaste tio åren har skadorna han ådragit dig under sina uppträdanden gjort att han utvecklat ett medicinmissbruk.

– Med hjälp av min familj och ett team medicinska proffs tar jag ansvar för hanterandet av min smärta och är angelägen om att snart få vara tillbaka på scenen och i studion med mina bandkamrater Joe Perry, Joey Kramer, Tom Hamilton och Brad Whitford, säger han i ett uttalande till People.

”Älskar Aerosmith”

Han tar därmed död på ryktet att han skulle vilja lämna bandet.

– Jag älskar Aerosmith; jag älskar att uppträda som sångare i Aerosmith. Jag är tacksam för allt stöd och kärlek jag får och jag är besluten om att ta tag i saker och ting.

Liv Tyler stödjer sin pappas beslut om att söka hjälp.

– Han är en modig man. Vi älskar honom och är så stolt att han skaffar hjälp för att balansera sin smärtbehandling, inte bara för sig själv utan för sin familj, vänner och fans, säger hon.

Specialbyggda skor

Tyler har drabbats av ett flertal ortopediska skador de senaste åren och kommer att behöva operera sina knän och fötter. Hans läkare, Dr Brian McKeon, förklarar att det varit en utmaning att lindra sångarens smärta. De har provat allt ifrån alternativa terapier till specialbyggda skor.

I augusti föll Tyler av scenen och skadade axeln. Hans bandkollegor förklarade då att de oroade sig för hans hälsa.

– Han behöver hjälp och han måste ta bättre hand om sin hälsa, sa trummisen Joey Kramer.

Det här är inte första gången Tyler lägger in sig på rehab. På 70- och 80-talet var han beroende av droger.