Goodbye Sweden!

”Färjan”-Håkan byter snöslask mot sandstränder

— Det känns helt overkligt att jag ska åka, säger Håkan som ska ner till Thailand för att spela in den nya dokusåpan ”Håkans bar”. Foto: Mia Carlsson
NÖJE

Glödheta paradisstränder och rangliga tuk-tuks lockar.

Nu får ”Färjan” skvalpa vidare utan sin huvudprofil.

Håkan Hallin har dragit till Thailand för slå upp sin egen bar.

Håkan går in för uppgiften till 100 procent. Foto: Mia Carlsson

Klick! träffar Håkan Hallin, 41, två dagar innan avfärden till det thailändska svenskparadiset Phuket. Där ska han öppna sin alldeles egna bar, ”Håkans bar”, i en dokusåpa som sänds i Kanal 5 under våren. Tv-profilen är redan brunbränd som en pepparkaka, med smilband som fastlimmade vid örsnibbarna.

"Inget larv"

– Klart att jag har resfeber! Det känns helt overkligt att åka. Det blir en stor utmaning, och jag går in i det till 100 procent. Det är absolut ingen lek eller larv det här, säger han.

Vi möts på thaikrogen Koh Pangan i Stockholm, för att Håkan ska komma i rätt mood inför långresan. Och visst går det nästan att ta på bartenderns starka förkärlek till det thailändskt kitschiga konceptet.

På obestämd tid

– Ska ni träffa Håkan med röda bilen? Han äter lunch här nästan varje dag, hojtar en av kockarna när Klick! anländer.

– Ja, förut gjorde jag det. Men det blir inte så ofta längre, säger Håkan.

Men nu ska alltså tv-profilen få uppleva det riktiga Thailand. På obestämd tid, dessutom.

Kommer sakna sonen

– Det är enkelt att leva i Thailand, med billig mat och bra standard. Man kan lätt lämna nycklar och plånbok på stranden utan att vara orolig, det är så tryggt där. Jag kommer att sakna min son, men han ska hälsa på i januari. Det är första gången han flyger!

Vad händer med ”Färjan”-Håkan utan färjan?

– Visst känns det lite sorgligt. Jag var i mässen för ett tag sedan och sa hejdå till alla. Men färjan finns ju kvar, den rullar på. Folk frågar om jag ska heta ”Thai”-Håkan nu, men det känns lite olustigt. Jag har varit ”Baren”-Håkan och ”Färjan”-Håkan. Nu vill jag bara vara Håkan!

Har du någon sista avskedshälsning till Klickläsarna?

– Ta vara på julen, var försiktiga med nyårssmällarna och kom förbi och hälsa på i min bar så ska ni få den drink ni önskar!

FAKTA

Håkans jul

Maten: ”Det blir nog ett thailändskt julbord, men jag hoppas att det finns julskinka. Jag kommer att ta med mig glögg, russin och mandlar från Sverige.”

Stämningen: ”Man får nog inte så mycket julkänsla när det är 35 grader varmt. Men jag har laddat ned ”Kalle Anka”-filmer och en massa jullåtar på datorn. Det bästa med julen tycker jag är stämningen på Stockholms gator, alla ljus som lyser så fint och allt glitter.”

Klapparna: ”Mjuka paket är bra och mer personliga, köper man hårda paket så blir det ofta bara skräp som står och dammar. Jag brukar tänka så här: ge mig något jag vill ha, inte något jag behöver. Själv gillar jag att köpa upplevelser till folk”

Frida Hübenette Högberg & Veronica Henriksson

Frida Hübenette Högberg