Så gick det för ”Ponnyexpressen”

Det här gör tonårsidolerna nuförtiden!

Övre raden: Gregg Rainwater, Christopher Pettiet, Clair Wren, Yvonne Suhor, Don Franklin. Undre raden: Ty Miller, Stephen Baldwin, Josh Brolin, Anthony Zerbe.
Gregg Rainwater, Don Franklin, Josh Brolin, Yvonne Suhor (här i manlig förklädnad), Stephen Baldwin och sittande Ty Miller.
Foto: AP
Stephen Baldwin.
NÖJE

Stephen Baldwin, 43 – som är den yngste av de fyra notoriska bröderna Baldwin – spelade William F. Cody i ”Ponnyexpressen”, och var några år senare med i ”De misstänkta”. Men sedan dess har det gått... så där. Stephen har missbrukat droger, medverkat i en uppsjö av realityserier, blivit frälst, brutit ett skulderblad och ett revben efter att ha ridit på en mekanisk tjur i ”Ty Murray’s celebrity bull riding challenge”, samt gått i personlig konkurs. Dessutom tatuerade karln in ”HM” på ena axeln efter att Miley Curys lovat att han skulle få göra en cameo i ”Hanna Montana” om han förevigade hennes rollfigurs initialer. Någon Stephen har dock ännu inte synts till i serien...

Foto: AP
Josh Brolin.

Josh Brolin, 42, spelade Wild Bill Hickok med det heta temperamentet. Han är son till skådespelaren James Brolin som numera är gift med Barbra Streisand. Josh Hollywoodkarriär gick så småningom spikrakt uppåt – med roller i filmer som ”No Country for Old Men” och "Milk” (där han Oscarnominerades). I Oliver Stones ”W” spelade han titelrollen som George W Bush. Hans karriär kunde dock ha tagit en lite annan väg eftersom han tackade nej till rollen som Tom Hanson i ”21 Jump Street”, vilken sedan gick till Johnny Depp. Brolin är gift med skådespelerskan Diane Lane och har två barn från ett tidigare förhållande. 2004 greps han misstänkt för att ha misshandlat Lane, men hon valde att inte anmäla honom. 2008 greps han igen efter ett bråk med sex andra män i en bar i Louisiana. Åtalet lades dock ned.

Brett Cullen.

Brett Cullen, 53, spelade Sam Cain, sheriffen i staden. Han har medverkat i en rad tv-serier som ”Falcon Crest”, ”Vita Huset” och ”V” – men på senare år är han kanske mest känd som pappan till Tim Riggins i ”Friday Night Lights”. Cullen är nära vän med Dennis Quaid och Meat Loaf. Han körade på Meat Loafs låt "Life is a Lemon (and I want my money back)" på "Bat Out of Hell II" och de äger även ett produktionsbolag ihop.

Travis Fine.

Travis Fine, 41, spelade dövstumme Ike McSwain. Efter ”Ponnyexpressen” var han med i en rad tv-serier (t ex ”CSI”) och filmer (”Den Tunna Röda Linjen” och ”Girl, Interrupted”) men 2002 lämnade han underhållningsindustrin bakom sig för en karriär inom flyget. Fine kunde dock inte riktigt slita sig utan kom tillbaka efter några år. 2009 skrev, regisserade och producerade han filmen "The Space Between" med sin gamla ”Ponnyexpress”-kollega Melissa Leo i en av rollerna.

Foto: AP
Melissa Leo.

Melissa Leo, 49, spelade Emma Shannon. Men för en svensk publik är hon kanske mest känd som polisutredaren Kay Howard i ”Uppdrag: Mord”. 2009 nominerades hon till en Oscar för bästa huvudroll i kritikerrosade ”Frozen River”. Hon har en 22-årig son och bor i New York.

Don Franklin.

Don Franklin, 49, spelade Noah Dixon, den första svarta skådespelare att ha en återkommande roll i en tv-västern. Han har haft roller i filmer och tv-serier som ”seaQuest DSV”, ”Seven Days” och ”NCIS”. Han har tidigare jobbat professionellt som balettdansör.

Ty Miller.

Ty Miller, 45, spelade The Kid. Han har haft gästroller i ”Arkiv X”, ”Melrose Place”, ”Spårlöst försvunnen” och ”Nip/Tuck”. Hans familj äger USA:s största julgransföretag. Han började sin karriär som modell.

Christopher Pettiet.

Christopher Pettiet spelade Jesse James. Han dog av en överdos narkotika år 2000, endast 24 år gammal. Då hade han en lång karriär som barnskådespelare bakom sig, bland annat i flera tv-serier och i filmen ”Point Break” från 1991. Men när ”Ponnyexpressen” lades ned 1992 gick Pettiets karriär snabbt nedåt. Han blev i det närmaste utblottad och hamnade i ett djupt narkotikamissbruk.

Christopher Pettiet tillsammans med Leonardo DiCaprio till höger.
Gregg Rainwater.

Gregg Rainwater, 44, spelade Buck Cross, som var till hälften Kiowa-indian. Han har haft gästroller i flera tv-serier, bland annat ”Walker, Texas Ranger”. Dessutom har han arbetat mycket som röstskådespelare och var Art Director på ”America's Got Talent”. Han är även jobbat som sångare och turnerat i England.

Yvonne Suhor.

Yvonne Suhor, 48, spelade Louise "Lou" McCloud som klädde ut sig till man för att få vara med i ”Ponnyexpressen”. Hon har haft roller i tv-serier som ”Northern Exposure”, ”Star Trek: Voyager” och ”Renegade”. Hon är gift med den brittiske skådespelaren Simon Needham och driver en skådespelarskola i Orlando, Florida.

Anthony Zerbe.

Anthony Zerbe, 73, spelade Aloysius "Teaspoon" Hunter som var ledare för ”Ponnyexpressen”. Han är kanske mest känd som Matthias i ”The Omega Man” från 1971 eller Milton Krest i Bond-filmen ”License to Kill” från 1989. Han har tjänstgjort i flygvapnet och pluggat på Stella Adlers teaterskola.