”Dynastin”-stjärna död

Christopher Cazenove drabbades av blodförgiftning

Christopher Cazenove längst upp till vänster, John Forsythe till höger. På nedre raden Kate O'Mara och Joan Collins.
NÖJE

Förra veckan dog hans tv-bror i såpan ”Dynastin”.

På torsdagen kom beskedet att även Christopher Cazenove som spelade Ben Carrington i den klassiska tv-såpan har avlidit.

66-åringen drabbades av blodförgiftning.

Foto: ALL OVER PRESS
Christopher Cazenove på filmpremiär 2006.

Förra veckan kom nyheten att John Forsythe som spelade Blake Carrington i den populära tv-serien ”Dynastin” har dött. Den här veckan avled även skådespelaren som spelade hans bror Ben, 66-åriga Christopher Cazenove.

Hans familj berättar för BBC att britten dog efter en ”tapper kamp” mot septikemi, i folkmun känt som blodförgiftning.

Skådespelaren blev sjuk i slutet av februari och avled på sjukhus i London på onsdagen. Hans familj berättar att han ”dog fridfullt omgiven av sina nära och kära”.

– Alla som kände och älskade honom kommer att bli förkrossade över att förlora denna fantastiska man som berörde så många.

Förutom ”Dynastin” är Cazenove mest känd för sina roller i filmer som ”Tre män och en liten tjej” och som pappa till Heath Ledger i ”A Knight's Tale”. Men främst har han jobbat med teater- och tv-roller.

Cazenove var gift med skådespelerskan Angharad Rees i mer än tjugo år och de fick två söner tillsammans, Linford och Rhys. Den äldre brodern, Linford, dog i en bilolycka 1999, endast 25 år gammal. På senare år har Cazenove levt ihop med flickvännen Isabel Davis.