Avslöjade på scenen

Första mötet: Orlando Bloom tar med Kate Bosworth till familjen Skarsgård

1 av 5 | Foto: Stella
scenkyssen Kate Bosworth är prisutdelare när Alexander Skarsgårdutses till Bästa skurk på Scream awards. Han tackar med att kyssa henne.
NÖJE

Alexander Skarsgård har hårda krav på sin drömtjej.

Men för fyra år sedan dök hon upp – i Stockholm.

Nöjesbladet kan berätta om nyårsfirandet som ledde till veckans heta romansbilder på Kate Bosworth och ”True blood”-stjärnan.

I måndags låg Alexander Skarsgård vid en pool och läste manuskript. Skådespelaren Kate Bosworth satt bredvid, på solstolens kant. Hon höll sin hand på hans mage, han höll sin hand över hennes. Runt båda deras högra handleder satt varsitt vitt festivalband kvar.

De hade varit på Coachella-festivalen i staden Indio i södra Kalifornien under helgen, där bland andra Jay-Z, Local Natives och Phoenix spelade.

Det var där paparazzi fotograferna förevigade deras romans: Kate Bosworth på Alexanders Skarsgårds axlar för att kunna se bättre.

Paret som höll om varandra, hon med handen på hans rumpa. Och senare – den blonde svenske ”True blood”-stjärnan med knuten näve som blev så upprörd över fotografernas närvaro att polis blev tvungen att mota bort honom.

Dök upp i Sverige

Fyra år tidigare, på nyårsdagen 2006, gick Kate Bosworth och hennes dåvarande pojkvän, Orlando Bloom, in på restaurangen Primo Ciao Ciao på Södermalm i Stockholm. De delade på en Margherita med oliver och extra lök. Det var dagen efter kvällen före, då de tillbringat nyårsafton i familjen Skarsgårds sällskap.

Orlando Bloom hade lärt känna Stellan Skarsgård under filminspelningarna av ”Pirates of the Caribbean”. Nu fick han och Bosworth dessutom träffa sönerna, Alexander och Gustaf. Bloom gillade dem, tyckte att de var coola.

Han insåg knappast att han firade in det nya året tillsammans med sin flickväns kommande romans. Och kort senare var den alltid svajiga av-och-på-relationen mellan Bosworth och Bloom över.

Redan i oktober i fjol överraskade Alexander Skarsgård publiken under skräckfilms galan Scream awards. När han mottog priset för Bästa skurk passade han på att kyssa prisutdelaren Kate – mitt på scenen. Men de vill än så länge inte bekräfta något officiellt.

Dejtade två samtidigt

– Alexander och Kate har förnekat att de är ett par trots att de träffats sedan september förra året, säger en källa med insyn i Alexanders liv.

Bosworth håller hela tiden en låg profil:

– Vi är bara kompisar, har hon sagt – men inte utan att tillägga:

– Alex är en underbar, underbar man. Jag avgudar honom.

Det finns flera orsaker till att paret inte vill prata om romansen.

Rykten började gå när de påbörjade inspelningarna av filmen ”Straw dogs” i september i fjol. Snabbt tystades de ner. Till en början på grund av att Alexander var upptagen på annat håll.

– Då var det känsligt eftersom han dejtade Marilyn Mansons exflickvän Evan Rachel Woods samtidigt som han träffade Bosworth, säger en vän till Alexander.

Dels är Kate rädd att deras relation ska bli lika medieupphaussad som den hon hade med skådespelaren Orlando Bloom.

På frågan om hon och Alexander är ett par har hon svarat:

– Det där är ett minfält. Där sätter jag inte min fot. Jag har lärt mig efter att ha tagit den vägen förut.

En annan orsak är att Alexander satsar fullt ut på karriären.

– Han tror nog att det finns mycket att vinna karriärmässigt på att framstå som singel, säger en vän.

Slutligen är Skarsgård väldigt mån om att det privata ska hållas just privat.

– Precis som hans pappa Stellan gjorde när han skilde sig väljer han att helst inte tala om sådana här saker i media, säger en källa.

”Inte självupptagen”

Källor till Nöjesbladet är överens – de är det perfekta paret.

Alexander har tidigare berättat om sina hårda krav på hur hans drömtjej ska vara. Hon måste ha självdistans, humor och inte gå omkring som om hon har en spegel bredvid sig.

Och där har han enligt en vän till Alexander hittat alldeles rätt:

– Kate är mycket speciell, hon är inte alls självupptagen som andra Hollywoodtjejer och det här har Alexander upptäckt.

En insikt som möjligen slog honom redan i Stockholm för fyra år sedan.

FAKTA

Alex – en drömkille för tonårstjejerna

Namn: Alexander Skarsgård. Ålder: 33. Bor: Hollywood, Los Angeles. Har tidigare dejtat: Har kopplats ihop med Joanna Orback, Kajsa Mellgren och Evan Rachel Wood.

1983: Gör sin skådespelardebut i Allan Edwalls prisbelönta ”Åke och hans värld”.

1986: Skarsgård blir tonårstjejernas drömkille i rollen som ”Jojo” i ”Hunden som log”.

1999: Efter arkitektstudier i Stockholm och teaterskola i New York gör Alexander sin första vuxenroll i ”Happy end”. Han gör även rollen som Marcus i tv-serien ”Vita lögner”.

2001: Dyker han upp i ”Zoolander” och syns i tv-serien ”D-dag – den faerdige film”.

2002: Spelar Micke i ”Hundtricket”.

2007: Spelar en av huvudrollerna i ”Generation kill”.

2008: Alexander är aktuell som vampyren Eric i ”True blood”.

Kate – rena muskelknippet i surffilm

Namn: Kate Bosworth. Ålder: 27. Bor: Los Angeles. Har tidigare dejtat: Matt Czuchry (från ”Young americans”), modellen James Rousseau och Orlando Bloom.

1998: Inleder skådespelarkarriären mot Scarlett Johansson i Robert Redfords ”The horse whisperer”.

2000: Kate Bosworth spelar Bella Banks i ”Young americans”. Hon får också en liten roll i ”Remember the Titans”.

2002: Filmpubliken kan se Bosworth som surftjej i ”Blue crush”, en roll hon går upp nio kilo i muskler för. Kate medverkar även i filmen ”Rules of attraction”.

2003: ”Wonderland”.

2004: Kate syns i ”Bad date”, ”Beyond beauty” och som supermannens flickvän i ”Superman returns”.

2006: Efter att av-och-på-förhållandet med Orlando Bloom avslutats spekuleras det om att Kate drabbats av ätstörningar. Själv skyller hon på en allergiattack.