– Rollfiguren är lite av manshora

Chace Crawford om ”Gossip girl” – och sitt eget vilda singelliv

”JAG GILLAR UTÅTRIKTADE TJEJER” Chace Crawford bollar med flera förhållanden i ”Gossip girl”. Men erkänner samtidigt att han kan göra samma sak själv. ”Jag gillar tjejer som är framåt”, säger Crawford. Dagen efter intervjun med Nöjesbladet lämnar skådespelaren en nattklubb och hoppar in i en taxi – ihop med fyra unga kvinnor. Foto: AP, AFTONBLADET BILD
NÖJE

LONDON. Han är utsedd till världens hetaste ungkarl.

I ”Gossip girl” faller flickorna som furor för honom.

– Min rollfigur är lite grann av en manshora, säger Chace Crawford, till Nöjesbladet.

Samma kväll ses han lämna en nattklubb i London med fyra kvinnor i sällskap.

Om flickor i yngre tonåren gråter sig till sömns över Robert Pattinson, 23, är det Chace Crawford, 24, som storasystrarna blir kära i.

Han spelar den snälle snyggingen Nate Archibald i ”Gossip girl” och utsågs förra året till den hetaste ungkarlen av People Magazine.

Chace Crawford är i London för att marknadsföra ”Gossip girl” när han kallar sin rollfigur för ”en manshora” som jonglerar med flera förhållanden samtidigt. Ändå erkänner han att han själv gör samma sak.

I februari kopplades han ihop med svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkermans syster Jennifer, men hon ska inte hoppas på för mycket.

– Jag går inte på formella dejter. Visst jonglerar jag lite ibland, men så har jag ingen flickvän. Jag älskar att prata med tjejer. Det beror på när och hur, men jag gillar utåtriktade tjejer som är framåt.

Vill inte ha kändis

Och det märks. Dagen efter att Nöjesbladet har träffat stjärnan publicerar Daily Mail bilder på honom. Chace Crawford ses lämna nattklubben Mahiki i West End med inte mindre än fyra unga kvinnor. Samtliga i sällskapet hoppar in i samma taxi.

Och trots ryktena om Jennifer Åkerman och att han tidigare har varit tillsammans med amerikanska ”Idol”-vinnaren Carrie Underwood är det inte en känd flickvän han är ute efter.

Intervjun avbryts

– Det kan ju vara rätt uppfriskande att träffa någon som inte har den blekaste aning om hur mitt jobb är. Jag träffar absolut inte bara andra skådespelare eller artister, på samma sätt som jag inte bara träffar advokater, säger han med ett skratt.

Men när Nöjesbladet frågar om filmen ”Footloose” tar det stopp. Chace Crawford har legat i hårdträning i månader för att kunna göra huvudrollen i nyinspelningen av dansfilmen. På frågan varför han plötsligt beslutat sig för att hoppa av filmen avbryter hans pressagent intervjun.

Du får inte kommentera det?

– Nej inte egentligen, jag önskar att jag fick säga nåt, men tyvärr.