Ozzy Osbourne - ett medicinskt mirakel

Nu vill forskarna kartlägga hans genetiska kod

NÖJE

Ozzy Osbourne har levt ett hårt liv.

Såpass hårt att forskare nu vill kartlägga rockarens genetiska kod.

Detta för att undersöka hemligheterna bakom hans överlevnad.

Foto: ap
Ozzy Osbourne är själv förvånad över att han fortfarande lever.

61-årige Ozzy Osbourne har levt ett minst sagt hårt liv. Med tanke på hur han har behandlat sin kropp genom åren, med alkohol och droger, är det ett under att han fortfarande lever.

Och det tycker alltså forskarna också. De är såpass intresserade av Black Sabbath-sångaren att de vill kartlägga hans genetiska kod för att se hur hans kropp klarat av decennier av missbruk, skriver Sky Entertainment.

Ozzy blir en av få människor vars hela genetiska kod analyseras. Testerna, som kommer att kosta motsvarande cirka 310 000 kronor, ska förhoppningsvis ge information om hur droger absorberas av kroppen.

Fyra flaskor cognac om dagen

Även Ozzy själv är förvånad över att han levt så här länge. Han har till exempel erkänt att han under en period drack fyra flaskor cognac om dagen. ”...fick blackouts, vaknade till och fortsatte igen”. En gång försökte han till och med strypa sin fru Sharon.

Numera säger Ozzy att han varken röker eller dricker längre.

Resultaten från karläggningen av Ozzys gener ska hjälpa de amerikanska forskarna att förstå varför vissa rockstjärnors kroppar klarar mer droger och alkohol än den genomsnittliga människans.