Vännerna fruktar för Lindsays säkerhet

1 av 2 | Foto: all over press
Lohan på fest under förra helgen.
NÖJE

Två veckor kvar i frihet. Nu oroar sig vännerna för Lindsay Lohans säkerhet – och överlevnad.

Den 20 juli ska Lindsay Lohan påbörja sitt fängelsestraff efter att ha dömts för att ha brutit mot en villkorlig dom för rattfylla.

Men hennes vänner är redan nu oroliga för Hollywoodstjärnans säkerhet, ja till och med hennes överlevnad.

”Skadar sig själv”

Till TMZ.com säger vännerna att de fasar över att Lindsay inte ska kunna hålla sig ifrån droger och alkohol under tiden i frihet. Eller ännu värre, göra något så irrationellt som att skada sig själv.

Om Lohan faller för frestelsen kan hon komma att riskera ännu längre tid i fängelse.

En försenad födelsedagsfest för Lohan som uppges vara planerad till i kväll, lokal tid, kommer då kanske inte vid bästa tillfället.

Men trots att Lindsay Lohan måste hålla sig ifrån droger och fortsätta drogtesta sig fram till att hon påbörjar sitt fängelsestraff kan stjärnan fortfarande ta ett preparat som är flera gånger starkare än morfin. Det framgår av den senaste rapporten för hennes villkorliga dom, uppger TMZ.com.

”Drogerna dödar min dotter”

Enligt källor har Lohan ett recept på det smärtstillande preparatet Dilaudid, som ofta jämförs med morfin och även heroin. Drogen kan hon alltså ta om hon följer de föreskrivna doserna.

De receptbelagda drogerna är vad som orsakat Lindsays rättsliga och personliga problem, anser hennes pappa Michael Lohan.

– Dessa droger (receptbelagda) dödar min dotter och dödar miljoner unga i Amerika och någon måste stoppa det, säger Michael i en intervju med Radaronline.com.