Whoopi Goldberg försvarar Gibson

Foto: AP
Försvarar sin kompis Whoopi Goldberg säger att Mel Gibson inte är en rasist – trots inspelningarna.
NÖJE

Efter Gibsons rasistattack mot exflickvännen Oksana vänder Hollywood honom ryggen.

Men det finns fortfarande en som står upp för sin vän – filmstjärnan Whoopi Goldberg.

– Han kanske är en dumskalle, men han är ingen rasist, säger hon.

Foto: ap
Mel Gibson.

I ett inspelat telefonsamtal med exflickvännen Oksana Grigorieva hörs en vansinnig Mel Gibson säga: ”Skyll dig själv om du blir våldtagen av ett gäng negrer”.

Många tror att den inspelningen – och en annan där han erkänner att han slagit Oksana – är spiken i kistan för filmstjärnans karriär. Polisen utreder just nu om Mel Gibson dessutom misshandlade sin tidigare flickvän.

Tyst om inspelningen

Filmstjärnan har tidigare hävdat att Oksana ljuger för att komma åt hans stora förmögenhet. Han har också ansökt om ett typ av besöksförbud som förbjuder henne att berätta om vissa delar av brottsundersökningen.

Men om inspelningarna som nu gjorts offentliga har det hittills varit tyst.

”Inte rasist”

Men medan Gibson tiger finns det någon annan som talar å hans vägnar. Filmstjärnan Whoopi Goldberg tog sin kompis i försvar i sitt tv-program The View, skriver Female First.

– Jag gillar inte vad han gjorde. Men jag känner Mel, och jag vet att han inte är rasist.

Whoopi Goldberg som själv är mörkhyad säger att Gibson aldrig skulle ha kunnat fortsätta vara vän med henne och hennes barn om han verkligen var rasist.

– Jag försvarar honom inte. Men jag har haft en lång vänskap med Mel. Man kan säga att han verkligen är en dumskalle. Men tro inget annat – han är inte rasist.